Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПРИЗНАО: Није било државног удара

0

vucic-t10jpg

Премијер Александар Вучић изјавио је да не мисли да је било државног удара, да за то није било снаге, нити воље, али је стална намера да се уруши влада.

КИНА

Вучић је, илуструјући колико је лепо био примљен приликом посете Кини, рекао да је у тамошњим новинама изашла фотографија њега и премијера Ли Кећијанга, у листу који има огроман тираж.
„То је велика част за нашу земљу”, рекао је он.
Вучић је  и рекао да Кинези хоће да дођу овде и да улажу и поред моста на Дунаву, да направе луку, индустријски парк, али и да доведу компаније.

Вучић је за РТС рекао да је доказ да све што се догађало није безазлено јесте чињеница да је на насловници једног листа објављена потерница, на којој је јасно било његово име:

„То није био политички напад, то је била оптужба против мене за конкретно кривично дело”, рекао је премијер.

Према његовим речима, свима је јасно да се радило о покушају Курира да без пара преузме Политику и Новости или да се о томе са неким погађа, као што су се погађали са онима раније.

Он је притом додао да се то конкретно односи на врх ДС, Мирослава Богићевића, Александра Родића и Душана Бјелопетровића.

Како је рекао, отишао је да да исказ и сам тражио полиграфско испитивање, јер неће да дозволи да било ко рекетира ни њега, ни државу.

„Нећу да дозволим било коме у Србији да ме повезује са било каквим криминалом, гадим се криминалаца и бараба, јер се борим против њих и нећу да на мене падне било каква сенка”, рекао је Вучић.

„Нећу да дозволим да држава буде рекетирана, да било ко уцењује владу и државу да морамо да дамо Новости и Политику, а говорим о марифетлуцима врха Демократске странке, Богићевића, Родића и Бјелопетровића”, рекао је.

Премијер је истакао да од детектора лажи беже управо лажови и приметио да су сви данас критиковали „дуге цеви на јучерашњој конференцији за новинаре”, упитавши коме смета српска полиција.

Такође, приметио је, главно питање је било и зашто се јавно износи дијагноза човека који је изнео све те лажне оптужбе, а нико се не пита зашто је и ко злоупотребио тог човека на такав начин.

Не бринемо због поглавља, мада нам притисци не гину

Премијер Србије Александар Вучић истакао је да ће 14. децембра бити отворена поглавља 32 и 35, да ће 32 поглавље веома брзо бити затворено, да је 35. нешто захтевније и истакао да очекује да ће бити даљих притисака по питању Косова.

ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА

Говорећи о електропривреди Вучић је рекао да је жеља владе да се шири у региону и подвукао да за то имамо новац.
Како је навео купили смо 11 одсто електромреже Црне Горе, и додао да ће Србија бити спремна, уколико за то покаже интересовање Република Српска, да купи и удео у електропривреди РС.
„Имамо жељу да се ширимо у региону – имаћемо новац” рекао је премијер.

Он је, гостујући у емисији „Упитник” на РТС-у, казао да ћемо отворити прва поглавља, а да није од тога прављена еуфорија.

„То је резултат рада грађана и на томе им честитам”, поручио је Вучић.

Поглавље 35 је, како је констатовао, болно и тешко за нас, и тиче се односа са Приштином.

Он је одбио да коментарише изјаву једне британске парламентарке, која је рекла да ће на крају Србија морати да призна независност Косова.

„Не мислите ваљда да ћу да коментаришем изјаву једне посланице”, казао је он додајући да ће притисака свакако бити…

„То не може да нас заобиђе”, приметио је премијер.

Према његовим речима, након поглавља 32 и 35, веома ће брзо бити отворена поглавља 23 и 24.

Скандалозна изјава Миленовићеве о босанском лобију

Премијер Србије Александар Вучић поручио је да је увредљива и скандалозна изјава чланице Савета за борбу против корупције Мирославе Миленовић да су полицајци босанско-напредњачки лоби, и истакао да неће дозволити поделе Срба.

Он је, гостујући на РТС-у, казао да је у Београду, у којем је и он рођен, живи око милион Срба који су пореклом преко Дрине.

„И ја сам рођен у Београду, где сам на најуспешнији начин завршио државни правни факултет. Волим овај град и ову земљу, али се осећам да сам пореклом из Босне. Мој отац је пореклом из Босне, упознао је моју мајку овде, јер су му претходно убили све најближе. Је треба да се иселимо сви који смо из Босне”, упитао је Вучић.

Он је оценио да је изјава Миленковићеве скандалозна порука, али , приметио је, нико на то није реаговао.

„Срба преко Дрине има у Србији преко милион. Нећу дозволити поделе. Нема разлике између Србина из Шумадије, Крајине, Војводине и било код другог дела”, нагласио је Вучић.

Он је истакао да ће напад на Миленковићеву бити истражен, без обзира на то што се она понела неодговорно, не пријавивши случај и не подвргавши се лекарском прегледу.

Мали остаје градоначелник

Премијер Александар Вучић рекао је да ће градоначелник Београда Синиша Мали остати на челу града, јер има добре резултате и јер је лажно оптуживан за 24 стана у Бугарској.

„Где су 24 стана Синише Малог? Која званична истрага, кад нико више то и не тврди”, упитао је Вучић на РТС.

Он је рекао да је дефицит у главном граду три пута мањи него што је био за време претходне власти, да је град чистији, осветљенији, да се гради више и боље.

Извор: Танјуг