Прочитај ми чланак

ТРПЕ ВЕЛИКЕ ГИБУТКЕ: Исламска држава својим снагама наредила повлачење!

0

islamisti 73

Poтпарол руског Министарства одбране, генерал Игор Конашенков, објавио је да су припадници терористичких формација у сиријској провинцији Латакија добили наредбу да одступају „у дубину територије“ и да при том евакуишу „све драгоцености и најбоље оружје“.

Прецизирао је да је ова информација стигла информативном центру у Багдаду који заједно држе Ирак, Русија и Иран и да поменута наредба подразумева „хитну евакуацију“ у дубину територија које контролишу Исламска држава и Џебхат ан-Нусра.

Сиријска армија је последњих дана у провинцији Латакија ослободила више мањих градова и насеља, а на њеном североистоку је преузела контролу над неколико важних планинских висова.

Руска авијација у њеном напредовању игра важну улогу, а јуче и прекјуче је гађала 289 објеката терористичких групација. У тим нападима је уништила 34 командна места, 50 утврђених положаја, 16 складишта оружја и муниције, три војне базе и две фабрике у провинцији Идлиб за производњу реактивних пројектила и експлозиввних направа за аутомобиле-бомбе.

Најзначајније командно место је уништено поред града Кдин у провинцији Латакија, а припадало је Џебхат ан-Нусра која је сиријска филијала Ал Каиде.

Intermagazin