Прочитај ми чланак

Неопходно је јединство српског народа на свим нивоима власти

0
Фото: © Sputnik/ Ђорђе Крстић

Фото: © Sputnik/ Ђорђе Крстић

БИJEЉИНA – Неопходно jе jединство и међусобно уважавање представника српског народа на свим нивоима власти у Босни и Херцеговини, закључено jе на састанку патриjарха српског Иринеjа и чланова Светог архиjереjског синода са водећим политичким представницима Републике Српске.

Састанку у Владичанском двору у Биjељини присуствовали су председник Српске Mилорад Додик, председник републичког парламента Недељко Чубриловић, српски члан Председништва БиХ Mладен Иванић и први заменик председаваjућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Mладен Босић, преноси РTРС.

Патриjарх Иринеj jе истакао да су састанку „довољно сагледали све проблеме и начине на коjе их треба решити“.

„Разговорали смо онако како то приличи онима коjи представљаjу народ и онима коjи представљаjу Цркву. Mислим да смо довољно сагледали и да смо довољно разговарали о свим тим проблемаима и то ће бити jедан ориjентир у нашем животу и у нашем понашању данас и убудуће“, нагласио jе патриjарх Иринеj.

Додик jе, пак, изjавио да се мора чешће разговарати на свим нивоима.

„Oво jе прилика да нагласимо потребу за jединством“, поручио jе Додик и позвао све на уздржано понашање и разговор.

Иванић jе указао на то да остаjе да се неке неjасноће о Споразуму Савета министара и Исламске заjеднице дефинишу, док jе Босић навео да jе договорено да се уважаваjу институциjе и да се престане користити jезик коjи изазива тензиjе.

(Танјуг)