• Почетна
  • СВЕТ
  • Словени
  • УКРАЈИНА: Кијевљани доносе цвеће испред амбасаде Русије да одају пошту жртвама авионске несрећи
Прочитај ми чланак

УКРАЈИНА: Кијевљани доносе цвеће испред амбасаде Русије да одају пошту жртвама авионске несрећи

0
Зграда амбасаде Руске федерације у Кијеву 31.10.2015.г. Фото:  ТАСС/ЕПA - Сергеј Долженко

Зграда амбасаде Руске федерације у Кијеву 31.10.2015.г. Фото: ТАСС/ЕПA – Сергеј Долженко

Исперед зграде руске амбасаде у главном граду Украјине људи доносе цвеће, свеће и плишане играчке.

После пада руског авиона у Египту исперед зграде руске амбасаде у главном граду Украјине људи доносе цвеће, свеће и плишане играчке. Капија амбасаде са обе стране је засута цвећем, а на вратима су остављене поруке са изјавама саучешћа Украјинаца, преноси дописник ТАСС.

Марија и Викторија су донеле цвеће да покажу како Руси нису остављени сами са својим болом. „Упркос сложеним односима између двеју земаља, остати по страни од људског бола је немогуће. Људи нису ни за шта криви, то је страшно што су погинули, враћајући се са одмора. Ми жалимо заједно са њиховим породицама”, рекла је једна од њих.

Јелена је дошла са својим петогодишњом кћерком. Оне су спустиле цвеће, а девојчица је донела своју играчку. „Тамо су деца остала без играчака. Нека узму моју”, рекла је мала Лиза.

Код амбасаде су донели и папирни авион са натписом на крилима: „Саучешће ближњима од Кијевљана”. Група младих људи код зграде је оставила фигуру анђела, рекавши да страдали постају анђели на небу.

Неочекивано су код амбасаде дошла два војника Националне гарде Украјине, али не по дужности. Они су такође донели цвеће. „Ми знамо како је страшно изгубити вољене. Сећамо се како је у Доњецкој области пао авион на линији Петербург-Анапа. То је тада био шок. Када смо сазнала данас да у Санкт Петарбург нису долетели људи са одмора, то нас је поново поразило. Дошли смо да изразимо нашу подршку људима са оне стране границе. Није битно што је сада непријатељство између нас, цивили не треба да гину. Посебно када се враћају са одмора својим породицама”, рекао је један од гардиста.

Упркос чињеници да је данас у Кијеву хладно, људи настављају да долазе код зграде амбасаде и доносе цвеће, иконе и свеће. Палећи их, они плачу и крсте се.

Чланак пренет уз дозволу редакције РУСКЕ РЕЧИ