• Почетна
  • ДРУШТВО
  • МЕДИЈСКА КОНТРАОФАНЗИВА: Руси у Србиј отварају телевизију за Балкан, директор Кустурица?
Прочитај ми чланак

МЕДИЈСКА КОНТРАОФАНЗИВА: Руси у Србиј отварају телевизију за Балкан, директор Кустурица?

0

Putin-Kusturica-e

Русија почиње својеврсни рат за превласт и утицај на Балкану, а први потез биће им отварање телевизије која ће покривати цео регион.

Реч је о инвестицији вредној чак 11 милиона евра, а најозбиљнији за генералног директора телевизије биће прослављени српски редитељ Емир Кустурица.

Извор упућен у детаље пројекта, открива да ће се програм руске телевизије емитовати у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини.

– Замишљено је да телевизија буде регионалног карактера и да буде пандан мултиплатформи Н1, која је партнер америчког ЦНН на овим просторима. Програм ће се заснивати на информативном и културно-образовном садржају а планирано је и отварање великог броја радних места – каже саговорник.

Постављање Емира Кустурице на чело ове телевизије не би било велико изненађење с обзиром на то да он има добре контакте са највишим руским државним функционерима и дипломатама.

Осим тога, веома је упознат и са глобалним утицајем којим има „Раша тудеј“, за коју такође гаји велике симпатије.

Генерални секретар Удружења новинара Србије Нино Брајовић каже да је чуо за приче о отварању руске телевизије и оцењује да ће то утицати на однос медијских снага у региону.

– То можда на први поглед некима делује лоше, али је сигурно добро за новинарство у Србији. На првом месту, довело би до веће, конкуренцуије и могућности да ствари гледамо из више углова. С друге стране, кад је реч о тако јаким финансијским могућностима, то за новинаре значи сигуран посао и редовну плату – каже Брајовић.

Емир Кустурица није одговарао на позиве и поруке новинара.

Извор: Курир.рс