Прочитај ми чланак

КРИК: Мали у време кад је био Вучићев саветник тајно купио 23 луксузна апартмана у Бугарској

0

sinisa mali

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Синиша Мали купио је као директор две офшор фирме са Британских Девичанских Острва 23 луксузна апартмана у бугарском летовалишту Свети Никола, објавила је данас Мрежа за истраживање криминала и корупције КРИК и ОЦЦРП.

Према писању тог медија, у време куповине 2012. и 2013. Мали је радио као економски и финансијски саветник тадашњег првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића, задужен за преговоре с Уједињеним Арапским Емиратима око улагања у такозване капиталне пројекте приватизацију националне авио-компаније и „Београд на води”.

Укупна квадратура 24 апартмана које је Мали купио у Светом Николи износи око 3.100 квадратних метара, показује документација коју су прикупили новинари КРИК-а.

У просеку то је око 129 квадрата по апартману. Они спадају међу највеће у комплексу Свети Никола, а један од 203 квадратна метра се налази на плажи.

Према писању КРИК-а, Мали је већи број апартмана купио од фирме „Аклади” иза које стоје бивши директор српског огранка чувене руске нафтне компаније „Лукоил” Срђан Дабић и његов пословни партнер.

Дабић је пре 12 година заступао „Лукоил” у приватизацији српског ланца бензинских пумпи „Беопетрол”. Ту приватизацију Савет за борбу против корупције назвао је непоштеном и коруптивном.

КРИК је навео да је Синиша Мали у име државе надгледао ту приватизацију.

(Бета)