Прочитај ми чланак

ПРЕТЊЕ ЗБОГ ТРИ ПРСТA: Турци хоће да протерају Тошића и Марковића због српског поздрава

0
Фото: Ројтерс

Фото: Ројтерс

Тријумф наших фудбалера над Aлбанијом у Елбасану узбуркао је јавност у Турској готова као и у ове две земље. Душко Тошић и Лазар Марковић могли би да имају великих проблема у својим клубовима, нарочито дефанзивац Бешикташа.

Турским фанатицима посебно је засметало то што је Тошић са високо подигнута три прста прославио гол Коларова у Елбасану. Марковић их је изнервирао поруком на Твитеру: „Косово је Србија“ уочи утакмице, па је обрисао поменути „твит“.

Зашто је све толико засметало турским медијима и екстремним фановима Бешикташа и Фенербахчеа само они знају, али чак позивају ова два клуба да протерају(!) наша два репрезентативца уз бројне претње и увреде на друштвеним мрежама.

Тошића у недељу најпре чека дуел са Португалијом за крај квалификација за Европско првенство и пре повратка у клуб, он је путем Инстаграма на турском језику објаснио шта значи подизање три прста.

dusko tosic instagram tri prsta

Дефанзивац Бешикташа је објаснио да то није никакав четнички поздрав, већ да наши спортисти тако често прослављају успех, па је уз то поставио фотографију на којој су били Новак Ђоковић, Владе Дивац, Дејан Станковић и Милош Теодосић који такође показују три прста.

Са друге стране, Марковић није са националним тимом због повреде.

Извор: Блиц Спорт