Прочитај ми чланак

ЗБОГ ХРВАТСКЕ хитна седница Владе Србије

0

vlada72Srbije 4

Поводом једностраних санкција које је Влада Републике Хрватске увела против Републике Србије, премијер Aлександар Вучић је за сутра у 14.30 заказао хитну седницу Владе, сазнаје РТС.

Очекује се да сва министарства припреме мере за заштиту државне територије, националног и економског интереса и озбиљан одговор на неодговорну политику Владе Хрватске.

Вучић је на данашњој ванредној конференцији за новинаре затражио од хрватских власти да повуку одлуку о заустављању теретног саобраћаја на граничном прелазу Батровци, упозоривши да ће Србија у супротном предузети правне мјере, а уколико то не да резултат повући ће и контрамјере.

“Хрватска се заустављањем теретног саобраћаја понаша неодговорно, а, уколико то буде потрајало, мораћемо да уведемо контрамере, које ће више погодити Хрватску од нас”, рекао је Вучић.

Он је указао да је Србија суочена више мјесеци са таласом избјеглица, а није слала неодговорне изјаве, нити је икада заустављала саобраћај.

“Ми пуштамо све камионе који долазе из Хрватске, а они не пуштају ниједан из Србије у Хрватску. Наше стрпљење неће трајати до века”, рекао је Вучић.

Он је замолио ЕУ да упозори своју чланицу да се не понаша тако, јер то није само антиеврпско понашање, већ је против сваких цивилизацијских норми.

Колоне камиона из правца Србије на граничном прелазу Батровци – Бајаково, који је једини био отворен за теретни саобраћај између Србије и Хрватске, дугачке су и по 10 километара.

Извор: РТС