Прочитај ми чланак

ПАРАНОЈА ИЛИ ОРГАНИЗОВАН НАПАД: Вучић тврди да тајкуни стоје иза писма Бајдену

0

aleksandar Vucic

БEOГРAД – Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе данас да су кампању против њега за време посете Вашингтону организовали поjедини таjкуни и то зато што ни њима, нити било коме другом не дозвољава да рекетираjу ни Србиjу, ни њега лично.  

Вучић jе, гостуjући на TВ Пинк, рекао да jе америчком потпредседнику Дзозефу Баjдену послато писмо групе конгресмена, коjе, међутим, нису они ни писали, нити иза тога стоjи такозвани босански кокус у Kонгресу, нити људи из Босне и Херцеговине, већ из Србиjе.

Tо су они коjима не дозвољавам да рекетираjу државу, рекао jе премиjер.

Kако jе рекао, о томе jе разговарао и са Баjденом и са другим саговорницима у СAД.

Разговарали смо о томе да су поjедини таjкуни тражили да ми се укаже да против њих не могу да се воде судски процеси, па су очекивали да ће то бити указано из врха СAД.

Премиjер jе навео да jе на то указао да у Србиjи постоjе закони, да се ти закони поштуjу и да ће тако бити и убудуће.

Oн jе додао да jе организован и напад на њега испред Брукингс универзитета, где jе било неколико људи коjи су држали транспарент „Вучић убица“, да им jе пришао и питао ко jе таj Вучић и кога jе убио, а да они нису умели да му кажу.

„Цело то питање jе покренуто, jер нисам дозволио неким људима да ме рекетираjу“, додао jе премиjер.

Kако jе обjаснио, то jе потекло из чињенице да су неки хтели да граде ветропаркове у Србиjи када ниjе постоjала законска регулатива о томе и то са идеjом да би цена те струjе била три пута већа од тржишне.

Вуцић jе рекао да jе у то умешана jедна америчка компаниjа и рођака jедног нашег министра, коjи су хтели да добиjу таj посао по сваку цену.

„Нисам никоме хтео да дозволим да рекетира, а онда сам дочекао да ме сачекаjу људи коjи не знаjу ни како изгледам“ рекао jе Вучић коjи jе додао и да jе на своjу рекациjу на поjављивање тих људи добио аплауз.

„Tих напада биће све више и биће их зато што не пристаjем да будем рекетиран, ни држава Србиjа, ни jа на било коjи начин и никоме то нећу да дозволим. Не дам да  бацамо новац Србиjе“, рекао jе Вучић и додао да од тога неће одустати без обзира на све уцене и све лажи о његовоj породици.

Oн jе рекао да они коjи се тиме баве увек бране његове коалиционе партнере или неке у опозициjи, а истовремено – не постоjи прљавштина, коjу о њему неће да измисле о његовоj породици.

„Mного знам о томе ко jе крао у нашоj земљи, знам и да им jе проблем што не крадем и нећу да крадем – зивим за успех и за боље Србиjе – то jе моjа храна и моj живот – то jе снага коjу имам и зато не дам да ме не рекетирате“, поручио jе Вучић.

Извор: Танјуг