• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • СРАМОТА – БЕОГРАД: Данас – геј парада може; патриoтска шетња не може
Прочитај ми чланак

СРАМОТА – БЕОГРАД: Данас – геј парада може; патриoтска шетња не може

0

ВЧЋ_ПДР_2-700

Диктатор Александар Вучић забранио је одржавање родољубивих скупова у недељу 20. септембра!

Покрети Образ и Наши заказали су акцију „Вођу Чека Ћорка, Пријатељи Државу Растурају“ — скраћено ВЧЋ ПДР! — за недељу у 11 часова испред седишта СНС-а, а потом и у 12 часова испред Владе Србије. Међутим, по наређењу Александра Вучића, службеници МУП-а Србије су јуче око 21 час уручили Младену Обрадовићу, председнику Србског Образа, решења о забрани оба скупа.

gejparada201401

СРАМОТА: МУП Србије подржао Геј параду, шетаће испред Владе и Скупштине

Парада гејева биће одржана данас, незванично сазнаје „Блиц“. Одлуку о томе донео је вечерас МУП Србије.

Парада ће, како је најављено раније, кренути из Немањине улице испред Владе Србије и завршити на платоу испред Скупштине града.

Колона ће кренути тачно у подне, а ићи ће улицама Кнеза Милоша, Краља Милана, Теразијама до Трга Николе Пашића, где ће се скуп завршити.

Постојаће три улаза за учеснике Параде срама – код Трга Славија, Савског трга (Железничка станица) и на Тргу Републике.

Велика већина грађана Србије, чак 88 одсто, не подржава насиље над припадницима ЛГБТ популације, али такође, скоро 90 одсто се и противи геј паради, показује истраживање спроведено током јуна.

Организатори су раније навели да је атмосфера пред одржавање Параде срама много боља него протеклих година и да не очекују да ће бити инцидената те даће ЛГТБ моћи мирно да одрже своју шетњу.

Извор: Блиц


У решењима о забрани није наведен ниједан јасан разлог, већ само уопштена тврдња да „може доћи до ометања јавног саобраћаја, угрожавања здравља, јавног морала или безбедности људи и имовине“. Притом се позива на оперативни извештај 22/15, који је, међутим, одређен као „тајни податак, са степеном тајности строго поверљиво“.

Оваквом самовољом Александра Вучића је грубо нарушен Устав Србије, који јемчи слободу окупљања и изражавања политичких, верских и других уверења. Истовремено, тиме се показује и сва дволичност диктатора Вучића, који у скуповима који пропагирају грех и шире неморал не види ни ометање јавног саобраћаја, нити угрожавање здравља, јавног морала и безбедности људи и имовине, али зато све то, без икаквог разлога, приписује српским родољубима.

Све ово јасно сведочи да су Србски Образ и СНП Наши били потпуно у праву када су власт Александра Вучића жигосали као диктаторску. Подсећамо да су у последњих месец дана, од четири скупа која смо најавили, чак три забрањена!

02 03

Извор: Образ / Србин.инфо