Прочитај ми чланак

ОТАЦ ТАДЕЈ ЗНАО КАДА ЋЕ СЕ СРБИ ВРАТИТИ НА КОСОВО: А ево и зашто не би требало да живимо у Београду

0

Arhimandrit-Otac-Tadej-Vitovnički

Српски пророк, мистик и филозоф Тадеј Витовнички је последњих деценија живота био проглашен за најпросветљенијег монаха у Србији.

Његов лик подсећао је на патријарха Павла, овај свет је напустио 2004. године, али је за собом оставио предвиђања о судбини Србије, од којих су се нека већ остварила.

Још 2000. године, чак осам година раније, старац Тадеј је за КиМ говорио да ће Албанци прогласити независност, а да ће их у томе подржати Америка и Европа. Међутим, према његовим речима, силе Запада ће ускоро доживети велики крах због економских криза и ратних сукоба.

„И Америка и Запад ће Србе поновно гонити. Ипак, после великих српских страдања, изненада, Америка и Запад ће доживети страховити пораз, па ће се сва њихова војска повући са Косова. Тада ће Срби за веома кратко време ослободити своју духовну колевку. Албанаца тамо неће бити. Ниједнога“, гласила је визија овог пророка, који је додао да ће најсигурније бити у централној Србији.

Осим тога, предвиђао је пад Милошевића, упозоравајући да ће они који ће га сменити бити још гори од њега.

Према писању непознатог аутора, отац Тадеј је наводно саветовао да се некретнине и земљиште купују пре свега у централној Србији. Наглашавао је да се избегавају простори Војводине и Београда, а ако се то чини у Београду, онда што даље од центра и река и да је боље свој дом изградити негде на периферији. Ову визију објаснио је старац Гаврило, говорећи да ће пола Београда бити поплављено, док ће се друга половина града урушити сама од себе јер је поткопан тунелима, преноси „Ало“.

„А и друга ће га невоља снаћи. Људи неће смети ни улицом слободно шетати. Зашто? Не знам, само видим колоне људи како излазе из Београда, немојте тамо ићи и будућност почињати, мораћете бежати из њега – биле су речи мудраца Гаврила.

Проплакала слика на гробу

На десетогодишњицу смрти оца Тадеја, проплакала је његова слика, која се налазила прислоњена о његов гроб, а коју су људи често целивали долазећи му у посету. Човек који је донео ту слику је након три дана, у присуству сведока, приметио да из очију оца теку мироточиве сузе, које шире рајски миомирис. Иако је овај човек у том тренутку осетио велику утеху и радост због чуда којем је присуствовао, знао је да су те сузе упозорење и прилика за покајање упућено како њему и његовим ближњима, тако и целом српском народу.

Извор: Курир