Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Нико не сме да напада педере!

0

vojislav seselj intervju

Три дана пред одржавање „Параде поноса“ лидер радикала Војислав Шешељ открива за медије да ли ће представници Српске радикалне странке организовати контра параду, шта мисли о дискриминацији и насиљу над геј популацијом.

– Српски радикали су против пропагирања таквог система вредности, односно прецизније речено антивредности! Та шетња је потпуно непотребна и апсурдна. Уместо да излазе на улицу, мислимо да би било боље да се хомосекуслаци окупе у затвореном простору и тамо парадирају и раде шта год желе, дакле, међу четири зида, а не јавно. А ми нећемо организовати ништа, то је била шала.

Упитан да ли лично има нешто против хомосексуалаца, и колико му смета њихово јавно експонирање, он је поручио:

-Чињеница је да би наше друштво било идеално када не би постојао ниједан хомосексуалац, али шта је ту је. Mени је пре свега њих жао, нису они сами бирали шта ће бити, они су се само затекли у том биолошком стању у ком су, а из тога се не може побећи. Само мислим да не треба да се експонирају и јавно промовишу своје сексулано опредељење, то ми смета – рекао је лидер радикала и додао да нaсиље над геј популацијом најоштрије осуђује:

– Насиље над њима најоштрије осуђујем! Хомосексуалце нико не треба и не сме да малтретира, напада, туче, па чак ни дискриминише, ни током параде ни иначе, без обзира на то што се може рећи да они то својим експонирањем донекле изазивају.

Извор: Курир