Прочитај ми чланак

ХОДОЧАШЋЕ: Октобарска посета Косову и Метохији и српским манастирима

0

poseta kosmetu  oktobar 15 80

Уз благослов Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, поново ће се одржати дводневно путовање током којег ће се обићи наше највеће светиње и енклаве по Космету, којима ће Независнa асоцијацијa студената лично однети хуманитарну помоћ.

ПЛАН ПУТА

Петак (23.октобар) 

Полазак у вечерњим сатима из Београда од Храма Светог Саве.

Субота (24.октобар)

Ујутру стижемо на Газиместан. Даље посећујемо цркву у Обилићу, Грачаницу, рановизантијско археолошко налазиште Улпиана, Липљан, село Рабовце, Призрен (црква Богородица Љевишка, манастир Светих Архангела) и на бденије идемо у Зочиште. На вечеру, ноћење и дружење са мештанима иде се у Велику Хочу и Ораховац, где можемо посетити Дечанску виницу и цркву Светог Стефана.

Недеља (25.октобар) 

Обилазак цркве у Брњачи. Одлазак у Високе Дечане на Свету Литургију. Обилазак Пећке Патријаршије, Пећке Митрополије,манастира Девич и Бањска. У вечерњим сатима повратак у Београд.

Путује се аутобусом. Аутобус ће бити под полицијским надзором. Број места је ограничен.

Контакт

064 40 40 579
Цена пута је 45е (може и у динарској против-вредности). Преноћиште је у приватним кућама а вечера у црквеној трпезарији. Могућност плаћања на рате чековима. Пријаве до 16.октобра 2015. 

ЗАМОЛИЛИ БИСМО ДА СЕ НЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЉУДИ КОЈИ ЋЕ ПРАВИТИ ПРОБЛЕМЕ. ИДЕМО ДА НА ЈЕДАН МИРАН И КУЛТУРАН НАЧИН ОБИЂЕМО НАШ НАРОД И ПРУЖИМО ИМ ПОДРШКУ.

ЗА НАШУ БРАЋУ И СЕСТРЕ

Од хуманитарне помоћи, поред новчане, потребна је и друга у виду:

Хране: брашно, шећер, со, уље, поврће, воће, конзерве…
Хигијена: прашак за веш, шампони, сапуни… 064 40 40 579

Извор: Србин.инфо