Прочитај ми чланак

НЕВЕРОВAТНЕ РAЗМЕРЕ AФЕРЕ: Продао Цвијановића пријатељ због 10 милиона евра!

0
Десет милиона државног новца уплаћено је фирми "СЕТ рециклажа" на име субвенција за збрињавање опасног отпада, али тек након што је Цвијановић "изгуран" из фирме.

Десет милиона државног новца уплаћено је фирми „СЕТ рециклажа“ на име субвенција за збрињавање опасног отпада, али тек након што је Цвијановић „изгуран“ из фирме.

Почело је као велико пријатељство и успешна пословна сарадња, а постало велика афера тешка чак 10 милиона евра државног новца!

Десет милиона државног новца уплаћено је фирми „СЕТ рециклажа“ на име субвенција за збрињавање опасног отпада, али тек након што је Цвијановић „изгуран“ из фирме.

Као што је „Блиц“ ексклузивно открио, главни актери су глумац Зоран Цвијановић и његов бивши присни пријатељ, бизнис партнер Милко Јосифов, иначе филмски продуцент импресивне каријере.

Цвијановић тврди да га је Јосифов на превару истерао из предузећа „СЕТ рециклажа“, које су заједно формирали 2007. године. Од тог преломног тренутка, како „Блиц“ ексклузивно сазнаје, фирми „СЕТ рециклажа“ у три наврата је уплаћено укупно око 10 милиона државног новца на име субвенција за збрињавање опасног отпада!

zoran-cvijanovic-Milko-Josifov-2-620

Зоран Цвијановић и његов бивши присни пријатељ, бизнис партнер Милко Јосифов.

„Чишћење“ рачуна

Прва вишемилионска рата, у износу од баснословних 350 милиона динара, легла је, игром случаја или не, на рачун „СЕТ рециклаже“ 2013. године, недуго након што је Цвијановић „почишћен“ из фирме.

Сад их видиш, сад их не видиш

Занимљиво је да је 2014. године рачун „СЕТ рециклаже“ био блокиран чак 83 дана за износ од 30 милиона динара. Седам дана након што је одблокиран, изненада је уплаћено чак 380 милиона динара државних субвенција! Новац је легао на рачун 25. новембра те године, али упркос томе, рачун „СЕТ рециклаже“ је већ 9. марта ове године поново био у блокади.

Aдвокат Синиша Николић, који је до коначне свађе са Јосифовим био партнер Цвијановића и његовог рођака Небојше Вранеша у овом послу с рециклажом, испричао је касније полицији да чим су милиони стигли на рачун тако су кренули и да – нестају!

– Са рачуна „СЕТ рециклаже“ почео је да се одлива новац на плаћања која немају правног основа. Указао бих на плаћања која, по мени, немају правног основа, а пре свега на подизања готовог новца преко благајне у износима од 5.000 до 10.000 евра дневно и који су потпуно неоправдани ако се правдају откупом електронског отпада будући да би то требало да буду огромне количине и да би требало да имају ненормално много посла. Сматрам да тај новац Милко задржава за себе правећи притом велике трошкове како би умањио добит и избегао плаћање дивиденди – рекао је Николић полицајцима који су истраживали случај на саслушању почетком 2014. године.

У вези са овом афером води се истрага у Првом основном суду. Како је „Блиц“ већ писао, Цвијановић тврди да му је Јосифов тражио да му препише удео у заједничкој фирми, лажно му представљајући да му је то потребно због подизања још једног кредита.

Кредит, међутим, никада није подигао, а онда је одбио да врати Цвијановићу део фирме.

Дао и уштеђевину

Све је постало још компликованије када је Цвијановић и последњу уштеђевину коју је чувао за ћеркино школовање дао свом пријатељу. Пошто тужбе које је покренуо нису успевале, Цвијановић упада у велике финансијске проблеме, а последња лоша вест је стигла ових дана. Глумац је морао да изађе из свог стана који није успео да исплати иако га је предузимач чекао чак две године.

Дуг од 70.000 евра био је превелик за предузимача и Цвијановић се дословно нашао на улици. После свега, Цвијановић и његов рођак Вранеш инсистирају да добију копије записника о одобреним мултимилионским субвенцијама за збрињавање отпада, као и да се „СЕТ рециклажи“ укину дозволе и даља уплата субвенција од државе.

Извор: Блиц Онлине