• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • РУСКИ АМБАСАДОР ЧЕПУРИН: ЕУ и САД од Србије праве сабирни центар за мигранте‏
Прочитај ми чланак

РУСКИ АМБАСАДОР ЧЕПУРИН: ЕУ и САД од Србије праве сабирни центар за мигранте‏

0
Фото: © Sputnik/ Ђорђе Крстић

Фото: © Sputnik/ Ђорђе Крстић

Амбасадор Руске Федерације у Србији, Александар Чепурин, данас је на међународној конференцији посвећеној мигрантима упозорио српску јавност о плану Америке и Европске уније.

САД и Велика Британија су се оградиле океаном и зидом од миграната а Србија треба да помогне ЕУ за проблем који није створила. Због европског законодаства Србију може да запљусне нови талас миграната, али са севера, пошто неке мигранте ће ЕУ вратити назад – рекао је Чепурин.

Он је још напоменуо да ће Србија постати тампон зона ЕУ и миграната.

Амбасадор је подсетио да се Србија на хуман начин односи према избеглицама, те навео да је Русија упозоравала Запад на негативне последице погрешне политике насилног наметања својих стандарда, пре свега, од америчких партнера, те додао да је Русија спремна за дијалог у решавању избегличког проблема, којем је потребно глобално решење.

У Грчку не могу јер је проглашена несигурном државом, а пошто Србија није у ЕУ Брисел ће већину миграната послата у сабирне центре којих ће бити свугде по Србији — тако ће српска држава бити тампон зона, рекао је руски Амбасадор Александар Чепурин на међународној конферцији посвеченој мигрантима која се данас одржава у Руском дому.

Извор: Србин.инфо