Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Србија ће прихватити један број миграната

0

VUČIĆ

Вучић је данас оценио, поводом увођења граничне контрола од стране Аустрије у циљу заустављања таласа миграната, да ће та мера недвосмислено погодити и Србију.

– Очигледно је да ћемо да се суочимо са већом кризом него што смо очекивали. Очекујемо јединствени одговор, а не партикуларни, које поједине земље дају – истакао је он одговарајући на питање Тањуга да ли ће, након мађарског зида, одлука Аустрије да уведе контроле на својим источним међама погодити Србију.

Вучић је казао да верује да свеобухватни план, који су тражили шеф аустријске дипломатије Себастијан Курц и немачка канцеларка Ангела Меркел на Самиту о западном Балкану у Бечу, бити донет и да ће га сви у ЕУ прихватити и тога се држати.

– То је једино решење, јер од појединачних солуција неће бити бољитка за нас – указао је он.

Премијер је рекао да је згрожен чињеницом што неки људи код нас говоре да проблем нису избеглице, већ ЕУ, те траже да се мигранти избаце из земље.

– Згрожен сам чињеницом да се такви људи уопште баве јавим послом у нашој земљи. Срећом, они представљају мали проценат – казао је он.

Вучић је истакао да ће се Србија опходити према мигрантима као према људима у невољи, без обзира на финансијске тешкоће са којима ћемо се суочавати.

 

Извор: Информер