Прочитај ми чланак

Војне вежбе Србије, Русије и Белорусије у Новоросијску

0

ruska-vojska

Тростране батаљонско-тактичке војне вежбе падобранаца из Русије, Белорусије и Србије „Словенско братство“ одржаће се први пут у Русији од 2. до 5. септембра код Новоросијска, рекла је представница Војно-десантних снага Русије Ирина Круглова.

 „Од 2. до 5. септембра ће се први пут код Новоросијска у Русији одржати тростране батаљонско-тактичке војне вежбе са борбеним гађањима и десантом ’Словенско братство‘, у којима ће учествовати падобранци из Русије, Белорусије и Србије. Укупно ће бити укључено око 700 људи, 20 авиона и хеликоптера и 100 јединица војне технике“, рекла је Круглова.

Како је навела представница Војно-десантних снага, војне вежбе ће се одржати у три фазе. Током друге фазе биће изведен десант и марш од 150 километара на војној техници, док ће у трећој бити одрађене десантно-нападачке акције у планинском подручју за откривање центара за обуку незаконитих војних формација.

Из Русије ће у војним вежбама учествоватиСедма десантно-нападачка планинска дивизија, распоређена код Новоросијска, из Србије — посебна десантна јединица, а из Белорусије — две јединице снага за специјалне операције.

Заједничко руководство ће чинити командат Војно-ваздушних снага Русије Владимир Шаманов, док ће непосредни руководилац бити командант Седме десантно-нападачке планинске дивизије Роман Бреус.

Извор: Спутник