Прочитај ми чланак

СРПСКА ЛИГА: Сменити Бранкицу Јанковић – њени предлози су егзибиционистички

0
Фото: Фонет

Фото: Фонет

НОВИ САД – Српска лига захтева хитну смену Повереника за заштиту равноправности Бранкице Јанковић због нестручног и несавесног рада.

– Бранкица Јанковић узнемирила је јавност у Србији својим егзибиционистичким предлогом да се азилантима са Блиског истока населе „опустели делови Србије“ – сматрају у Српској лиги.

– Овакве исхитрене изјаве, дате без икакве предходне анализе и плана,показују сву нестручност Бранкице Јанковић. Такви предлогом она је показала неодговорност не само према грађанима Србије већ и према азилантима. Предлог Јанковићеве о насељавању избеглица у пределе у којима нема основних услова за живот, квалитетне путне инфраструктуре и организоване здравствене заштите показује да она није дорасла својој функцији – саопштава Српска лига.

Из Српске лиге поручују да се проблем опустелих крајева Србије се не решава присилним насељавањем азиланата већ изградњом инфраструктуре за останак и повратак људи у те крајеве.

– Српска лига позива Бранкицу Јанковић да се коначно понесе одговорно и поднесе оставку. Уколико то она сама не учини у најкраћем року, Српска лига ће затражити од посланика Скупштине Србије њену смену – најављују из Српске лиге.

Извор: Правда