Прочитај ми чланак

ПРАВДА ЗА СРПСКЕ ЖРТВЕ: Почиње суђење албанским злочинцима за Кошаре

0

siptari-ovk

У Вишем суду у Нишу одржано је припремно рочиште пред почетак судског процеса против седморице чланова терористичке групе Кобре и такозване ОВК.

На оптужници подигнутој крајем јула 2009. налазе се Шићер Маљоку, Џагер Гаши, Демуш Гацафери, Дема Маљоку, Агрон Исуфи, Антон Чуни и Алија Рабит. Они се терете за да су заједно са још око 30 неидентификованих особа из групе „Кобре“ и под командом покојног Агима Рамаданија у септембру 1998. на путу између караула Маја чобан и Морина на југословенско-албанској граници подметнули противтенковске мине.

База им је била караула Каменица на територији Албаније одакле су упали на територију Србије и СР Југославије и 30. септембра поставили заседу. Од експлозије мина у војном возилу тешко је повређен вођа патроле ВЈ Милан Бундало, који је два сата после тога преминуо, а рањени су војници-граничари Бобан Михајловић, Слађан Јовановић, Саша Костић и Горан Јовановић.

Иста група терориста је неколико дана пре овог напада поставила противтенковске мине и недалеко од карауле Кошаре напала из заседе бомбама и ракетним бацачима војно возило. У том нападу погинули су граничари Владимир Радоичић, Миладин Гобељић, Илија Павловић, Мирослав Јоцић и Милош Павловић.

Тешко су рањени вођа граничне патроле капетан Горан Лозница и војник Горан Симић, док је заставник Добросав Дражић успео да побегне. Сви оптужени су недоступни за правосудне органе и органе гоњења у нашој земљи и поступак се води у њиховом одсуству.

Извор: Vesti-online.com