Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ: Комунална полиција прелази улицу ван пешачког! (ВИДЕО)

0

Београд – Две полицајке прешле су улицу ван пешачког прелаза. Опуштено.

Уместо да служе као пример онима које свакодневно кажњавају. 

Како смо до недавно живели без комуналних полицајаца? Да ли нам се квалитет живота поправио захваљујући њима, када их сваког месаца плаћамо?

Ако није, чему онда они служе?

cistac-amet-foto-dejan-zivancevic_f

Фото: Д. Живанчевић

РИГОРОЗНО Казнили чистача улице јер је прешао ван зебре док је чистио!

Aмет Хусеиновски марљиво је чистио окретницу Студентски трг, када га је тргао строги глас саобраћајца: „Дај личну карту“. Невероватно, али Aмет је кажњен на радном месту, и то зато што је прешао ван пешачког прелаза како би очистио део улице чије је одржавање у његовој надлежности.

Борећи се са кошавом која је пре неки дан разносила смеће на све стране, „ухваћен“ је како прелази Студентски трг ван пешачког прелаза.

– Одмах сам знао о чему се ради. Ипак, десет година радим овде и никада ми се нешто слично није десило. Најпре сам рекао да ми је лична карта остала у бараци, али он је рекао „Дај личну или ћу да те водим у станицу 29. новембар“. Шта сам могао да радим него да дам – прича Хусеиновски.

Узалуд му је скретао пажњу на своју флуоресцентну наранџасту униформу и објашњавао да он не може сваки пут да тражи пешачки прелаз да би обављао свој посао.

– Њега то није занимало. Имао сам прилику после и да се сретнем са њим, а он је рекао да не дели људе на то ко има униформу, а ко не. Наш посао је такав, ми морамо да идемо лево и десно, не гледамо да ли је зебра или није, али никада не идемо испред аутомобила. Тај дан није било кола када ме је зауставио – прича Хусеиновски.

Како каже, боли га јер то може да задеси све његове колеге.

– Тих 2.500 динара ако платим казну у року од осам дана су, такорећи, две дневнице. Aли није ми баш толико битно за 2.500 или 5.000 динара. Било ми је глупо како може да ме казни ако ја радим ту – разочаран је чистач.

Извор: Ko Je Odgovoran / СРБИН.ИНФО