Прочитај ми чланак

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ ШАРОВИЋУ за паљење заставе СAД

0

sarovic sud

У Вишем суду у Београду данас је за 30. септембар одложено суђење заменику председника Српске радикалне странке Немањи Шаровићу оптуженом за паљења заставе Сједињених Aмеричких Држава у новембру 2012. 

Ово суђење је усло у завршницу и требало је да се одрже завршне речи тужилаштва и одбране, а потом да суд изрекне пресуду.

Тужилаштво је оптужницом предложило суду да Шаровића осуди на максималну новчану казну за ово кривично дело уништавање симбола стране државе од 100.000 динара.

Шаровић је првобитно био оптужен за паљење, осим СAД и застава ЕУ, НAТО и Косова, али је у међувремену тужилаштво одустало од оптужбе за паљење те три заставе јер то нису државе па нема кривичног дела.

Суд је раније одбио предлог Шаровића да саслуша лидер радикала Војислав Шешељ како би потврдио да је он из Хага телефоном дао налог да се заставе запале.

Суд је такође одбио Шаровићеве предлоге за сведочење амбасадора СAД у Београду Мајкла Кирбија, полицајца који је поднео кривичну пријаву, замника тужиоца, државног тужиоца Загорку Доловац и фунцкионере СРС Вјерицу Радету и Зорана Красића. 

Извор: Танјуг