Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Oштро се противимо потапању Ваљевске Грачанице

0

valjevska-gracanica-14.09.2012

Ионако смо свакодневно изложени потапању свега моралног, духовног, породичног и традиционалног у српском народу. Остало је још само да се и светиње које имамо физички затру из колективног памћења српског народа.

Поводом најава да ће акумулацијом вештачког језера на брани Ровни бити потопљена велика светиња СПЦ – Ваљевска Грачаница, Српски Покрет Двери изражава оштар протест и позива све појединце и забринуте грађане да дају подршку верном народу Епрахије ваљевске које се противи овом срамном чину властодржаца!

Ионако смо свакодневно изложени потапању свега моралног, духовног, породичног и традиционалног у српском народу, остало је још само да се и светиње које имамо физички затру из колективног памћења српског народа.

Подсећамо јавност да је један од разлога великих поплава у пролеће 2014. било и немарно руковање преградама на брани ”Ровни”. Поред тога што је планирано да се трајном забораву пошаље ова велика светиња са гробовима који датирају још из 10.века, прављње ове акумулације трајно би пореметило микроклиму Ваљевског краја и дугорочно изавало бројне негативне климатске промене са негативним утицајем на здравље људи и економију ваљевског краја, а дугорочно и безбедност целог града Ваљева са околином.

Зато се Српски Покрет Двери прикључује борби против потапања Ваљевске Грачанице и апелује на надлежне да хитно обуставе даље планове на овом погубном послу, који ће се на крају као проклетство обити о главу оних који овакво злодело спроводе над сопственим народом.

Информативна служба Српског Покрета Двери