Право лице „блаженог“ надбискупа: Степинац моли папу да спасе НДХ!

9

stepinac-pavelic

Ексклузивно из Magnum crimen-a преносимо писмо (Promemoria) „блаженог“ Степинца папи Пију XII, у којем тражи да Ватикан спасе НДХ од нестанка, јер је у питању брана „офензивном бизантинизму“, тј. православљу.

„Напредовање источне шизме у католичке редове пријети данас с пуном озбиљношћу да постигне своје мрачне циљеве. Побједа великосрпске идеје значила би уништење католицизма на сјеверозападном Балкану, у Држави Хрватској. Наведени нам документи не остављају никакове двојбе. Што више, нема никакове двојбе, да би такав кобни догађај имао и даљње посљедице далеко преко граница Хрватске. Валови ортодоксног и офензивног бизантинизма ударали би о границе Италије, док се до сада разбијају у хрватско Предзиђе.

И више, утолико, што су радом хрватског клера, особито фрањеваца, били постављени темељи за обновљени католицизам у Бугарској, обраћењем многих Паолина и спашени остаци вјерника у Албанији Скендербеговој, што би уништењем једине католичке нације на Балкану, биле погођене и разне раштркане посијане групе на томе вјечно немирноме, ортодоксном и исламском Балкану.

Свети Оче, данас су очи читавог човјечанства, које крвари из хиљаду рана управљене у Вас као онога, који је по узвишеном значењу свога имена донио биједном људском роду оно што му треба – небески мир. Носећи мир свијету, мислите, Свети Оче, на хрватски народ, увијек вјеран Кристу и Вама. Млада Хрватска држава, настала је у страшнијим и тежим приликама, него било која друга држава за више вјекова, борећи се очајно за свој опстанак, показује примјер у свакој пригоди да жели остати вјерна својим католичким традицијама и осигурати бољу и јаснију перспективу католичкој цркви у овом дијелу свијета. Обратно, губитком или судбоносним сужавањимаа хиљаде најбољих хрватских вјерника и свећеника радо би и добровољно жртвовали своје животе, да спријече ову страшну могућност,било би овдје уништено не само око 240 000 обраћених са српско-православне вјере, него и цијело католичко становништво ових подручја са свима његовим црквама и самостанима. У природном реду ствари, ако Бог не би учино велико чудо, напредак католицизма уско је везан са напретком хрватске државе, опстанак католицизма овиси о опстанку ове државе, његов спас је у исти мах и њен спас (?!?!) Свети Оче, дубоко вјерујемо у божју милост и божју праведност, чији сте Ви изабрани инструмент. Препоручујем Вашој очинској скрби и Вашим молитвама нашу Независну Државу Хрватску, сматрајући да тиме у исти мах на најбољи начин препоручујем свету вјеру у својој домовини и на Балкану. У пресветом Срцу Исусову увијек најоданији надбискуп и метрополита загребачки.“

 

Прво нецензурисано и целовито издање на српском језику. Први пут ћириличним писмом.

Прво нецензурисано и целовито издање на српском језику. Први пут ћириличним писмом.

 • Prcotuc

  OVO NIJE RUSKA PROPAGANDA :

  https://en.wikipedia.org/wiki/

  Rusija 5.država po realnom BDP-u, jača od Nemačke koja je 6., uskoro će nadjačati i Japan i doći na 4.mesto…odma iza…:-)))
  SAD-a…:-)))… da,da, jer je Kina broj 1, a EU (još uvek) broj 2.

  Eto botovi čisto malo materijala od vaših engleza da dobijete na uvid pošto ruskoj „propagandi“ ne verujete :-)))

 • Pingback: Право лице „блаженог“ надбискупа: Степинац моли папу да спасе НДХ! | СРБски ФБРепортер()

 • Perun

  Alojzije Stepinac, vatikanski organizator, podstrekač i izvršilac GENOCIDA nad srpskim narodom.

  • Спира

   над православним србским (намерно србским) народом.

 • Български Лев

  Вие сте антикатолически сайт и ширите омраза! Съд за вас!

  • Михаило

   Назад у рупу где сунце не залази

  • Бели Орао

   Слушај креле. Ти католици су уноли 3.000.000 Срба у 20. веку. Не јављај се.

  • SRPSKI CAR DUSAN SILNI

   A,TI SI BUGARINE NAJVECI IZDAJNIK SVETE PRAVOSLAVNE VERE!!!

  • Бр

   Turčine, udavio ti se davutoglu.