Прочитај ми чланак

Казне Томпсону због усташтва и кациге

0

97502358455c33e3d2f65c021682392_v4_big

Хрватска полиција ће казнити Марка Перковића Томпсона због повика “За дом спремни“ на концерту у Книну повом прославе 20. годишњице акције “Олуја“.

Како преноси портал Индеx.хр, позивајући се на локалне медије, полиција је утврдила десет различитих врста прекршаја.

“С обзиром на то да је то јавно окупљање складно одредбама Закона о полицијским пословима и овласћењима снимано и фотографирано, прегледом тих снимака тек ћемо утврдити постоји ли основана сумња да су, осим тих десети, почињени и други прекршаји, на основу чега ћемо предузети законом прописане мере и радње из наше надлежности“, саопштено је из Полицијске управе шибенско-книнске.

Хрватски певач проусташког опредељења ће бити кажњен на основу члана 5. Закона о прекршајима јавног реда и мира по ком се наводи да ко на јавном месту извођењем, репродукцијом песама, текстова, ношењем, истицањем симбола, текстова, слика, цртежа ремети ајвни ред и мир биће кажњем новчаном казном у противвредности домаће валуте од 50 до 300 немачких марака или казном затвора до 30 дана.

Такође, Томпсону прети казна због неношења сигурносне кациге током вожње кроз Книн, што се већ догађало раније. Наиме, он је прошле године новчано кажњен, а иако је тврдио да има договор са полицијом да сви бајкери који буду пролазили Чавоглавама 5. августа не морају да носе кације, из полиције су то демантовали.

 

Б92