• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Вести дана
  • Путин турском амбасадору: Кажи свом диктаторском председнику да се носи у пакао заједно са терористима Исламске Државе
Прочитај ми чланак

Путин турском амбасадору: Кажи свом диктаторском председнику да се носи у пакао заједно са терористима Исламске Државе

0

Putin

Москов Тајмс – Руски председник Владимир Путин нарушио је устаљене дипломатске протоколе лично позвавши турског амбасадора у Москви, г. Умита Јардима, да би га упозорио да ће Руска Федерација моментално прекинути дипломатске везе ако турски председник Реџеп Тајип Ердоган не престане да помаже побуњенике из Исламске Државе у Сирији, где Русија има своју последњу поморску базу на Медитерану.

Како извештава Москов Тајмс, Руски председник је наводно стао да оптужује турску спољну политику и њену злонамерну улогу у Сирији, Ираку и Јемену, због подршке терористима из Ал Кајде иза којих стоји Саудијска Арабија – и то тако да је разговор с турским амбасадором ескалирао до жестоке полемике.

Судећи по подацима до којих су дошле Москов Тајмс разговор г. Путина и турског амбасадора био је прожет јаком међусобном озлојеђеношћу, при чему је г. Јардим одбијао све руске оптужбе, окривљујући Русију за тежак и дуготрајан грађански рат. У разговору иза затворених врата, који је трајао 2 сата, Владимир Путин на то турском амбасадору одговорио: „ако је тако, онда кажи свом диктаторском председнику да може да се носи у пакао заједно са својим терористима из Исламске Државе, а од Сирије ћу направити велики Стаљинград, јер Ердоган и његови Саудијски савезници нису ништа бољи од Адолфа Хитлера“.

Како је само дволичан ваш председник – додао је г. Путин – он заговара демократију и оштро осуђује војни пуч у Египту, а истовремено одбија да види све те терористичке акте усмерене на свргавање Сиријског председника!

Руски председник је даље рекао да његова земља неће окренути леђа легитимној Сиријској власти и да ће сарађивати са својим савезницима – посебно са Ираном и Кином – у напорима да се нађе политичко решење бесконачног грађанског рата у Сирији, који је арапски народ од 23 милиона људи бацио у крајњу етничку и верску анархију.

http://awdnews.com/top-news/russian-president-to-turkish-ambassador-tell-your-dictator-president-he-can-go-to-hell-along-with-his-isis-terrorists,-i-will-make-syria-a-big-stalingrad-for-him

Превод: Васељенска ТВ