Прочитај ми чланак

Генерал Ђукић је ухапшен у Црној Гори по америчком налогу

0

dobrilo dedeicСрпска листа захтијева да црногорски режим престане да се нагађа са међународном заједницом, конкретно са Сједињеним Америчким Државама, преко леђа и на штету српског народа. Ми у СЛ-у не дијелимо Србе по било ком регионалном основу, а генерала Борислава Ђукића који је бранио Републику Српску Крајину, убрајамо у најбоље међу нама.

Налогодавац хапшења генерала Борислава Ђукића је америчка амбасада у Подгорици. Један од разлога је и документација коју је генерал припремио и објавио у књизи ,,Разбијање Југославије: мјесто и улога Хрватске“. Тамо се на директан начин чињеницама разобличују хрватски и амерички злочини над Србима, уз детаљне описе плана протјеривања Срба из Хрватске и Републике Српске Крајине и реализације злочиначких операција ,,Бљесак“ и ,,Олуја“.Табеларни приказ геноцида над Србима, отете српске имовине која је ,,додијељена“ Хрватима и транскрипти разговора америчких дипломата, прије свих Цимермана, који су подстицали на насиље и чинили све што су могли против ,,српског фактора у Југославији“, нису нешто што одушевљава окупаторе Крајине и Косова.

Српска листа ће ускоро у Подгорици одржати конференцију поводом случаја генерала Ђукића и на њој ће се обратити и пријатељи Српске листе и уједно пријатељи утамниченог генерала из Београда. У конкретном случају, став о срамотном хапшењу генерала Ђукића изнијеће неко из најближег политичког и медијског окружења предсједника Слободана Милошевића док је био на власти и бранио земљу од НАТО окупатора.

Америчка освета генералу Ђукићу, бившем замјенику команданта Главног штаба Војске Републике Српске Крајине, разлог је да баш у Подгорици изразимо незадовољство. Могуће да ћемо протестовати и пред америчком амбасадом – макар да поставимо пано са сликама и именима српске дјеце, жена, стараца… који су ликвидирани од стране Хрвата 1995. године, по америчком налогу.

Сви који хоће да протестују поводом било чега у Црној Гори не треба да то раде пред зградом Владе или Скупштине јер се тамо не доносе одлуке. Амбасада САД-а је мјесто гдје се креирају изборни резултати, ликвидирају и разбијају партије, припремају ,,решења“ о протјеривању свештеника из Црне Горе, фризирају пописни подаци и намјештају анкете у којима нагло расте број оних који воле агресоре из 1999. године и заборављају да Русија никада није била агресор у односу на Црну Гору.

(Србин.инфо)