Прочитај ми чланак

КАО И У ФИЛМУ ПОБЕСНЕЛИ МАКС Маса имиграната покидала заштитну ограду на улазу у Евротунел ВИДЕО

0

Организована група од око 200 имиграната успела је јуче да покида заштитну ограду у француском граду Калеу, након чега су ушли у Евротунел, покушавајући да се домогну територије Велике Британије.

„Отворите границу“, узвикивали су имигранти полицијским снагама које су обезбеђивале Евротунел, који испод мореуза Ламанш повезује Француску и Енглеску.

У тренутку када је маса кренула ка граничном прелазу, полиција је употребила сузавац, након чега је налет несрећних имиграната одбијен.

Он су потом направили људску барикаду, блокиравши улазак у тунел.

– Желимо да уђемо у Енглеску. Има нас пар стотина. Седећемо на улици ако треба. Сутра ћемо камповати на путу – изјавио је један од имиграната из Судана.

Хиљаду седамсто покушаја миграната да тунелом дођу до Енглеске

Мигранти у француском граду Калеу су током ноћи извршили чак 1.700 покушаја да пробију ограду и уђу у тунел испод Ламанша, како би доспели до Велике Британије, навели су извори из француске полиције, додавши да је један полицајац задобио повреде лица кад је погођен каменом.

Од поменутих 1.700 покушаја пробоја ограде, полицајци су одбили око 1.000, док је њих 700 спречено на подручју од око 650 хектара испред Евротунела, који спаја Француску и Енглеску, пренела је агенција AФП.

Зачуле су се и гласине о могућем штрајку глађу, као новом начину убеђивања британских власти да пусте имигранте на своју територију.

– Ми смо људи, а не животиње. Ми имамо своја права. Не можете да нас држите овде, отворите границу – узвикивала је адвокатица из Етиопије, која се наметнула као један од лидера групе имиграната.

У протеклих месец дана, чак деветоро људи изгубило је живот у намери да прођу кроз тунел и домогну се Велике Британије.

ВИДЕО: Имигранти кидају заштитну ограду

Извор: Блиц Онлине, Telegraph