Прочитај ми чланак

ЕКСKЛУЗИВНО – СРБИН.ИНФО Велики протести присталица Гадафија широм Либије и региона ФОТОГАЛЕРИЈА

0

Откако је илегалан исламистичко-ционистички суд у Триполију осудио на смрт седморицу Либијаца оданих Џамахирији, протести не престају широм Либије.

Већ неколико дана заредом протестује се у Сабхи, Брак Шату, Бани Валиду и Сирту. Либијци одани својој земљи пре окупације 2011. Организовали су протесте и у Бен Џердану у Тунису, у Египту, Лондону и Русији.

Протести су одржани и у Гату, Убарију, Фезану, Мурзуку, Тарзебу, Мизди све до Сирта и Аџдабије.

По први пут откако су Либију окупирале исламистичке снаге, којима је Запад утро пут бездушним бомбардовањем целе земље, на протесту су истакнуте зелене заставе. Учесници протеста носе слике Моамера Гадафија и заробљеника, којима се неправедно суди.

У протестима је страдала једна особа у Абу Хадију, Сирту, када су их исламисти напали, а до сукоба је дошло и у Сабхи. Међутим, ништа од тога није поколебало Либијце да наставе са протестима. Показују свету да су и даље уз Моамера Гадафија, да се нису предали окупаторима и да ће као и безброј пута у својој историји одолети нападу и ослободити земљу.

Libija protest mapa 2

Мапа протеста

Нажалост, њихов глас се у великим медијима не чује. Својом подршком Џамахирији, Зеленој Либији, Моамеру Гадафију, доказују да је Запад погрешио када је напао Либију 2011.

Погрешили су сви западни лицемери који су сравнили државу под изговором да помажу Либијцима. Погрешили су и сви они који су сматрали да је Либији задат такав ударац да се неће никада опоравити. Док је Либијцима Гадафи у срцу, за Либију је слобода питање времена.

(Србин.инфо Маја Орлић)