Прочитај ми чланак

МЛАДОСТИ, ПРОБУДИ СЕ, СРБИЈА ЗОВЕ: Позивамо вас на Шести Церски марш (ВИДЕО)

0

cerski mars 1
На дан када је пре тачно 101 годину српска војска, из марша који је трајао данима, ушла у битку против аустро-угарске окупационе силе на планини Цер и извојевала прву победу савезника у Великом рату, одржаће се ШЕСТИ „Церски марш“.

У недељу, 16. августа 2015. године , окупићемо се испред Саборног храма Св. Апостола Петра и Павла у Шапцу, а у 7 сати свештенство Епархије шабачке одржаће молитву за учеснике марша.

Колона ће око 7 сати 30 минута кренути на 38 километра дугачак марш ка Текеришу, где се налази споменик славним јунацима Церске битке, онима чија дела су обележила нашу прошлост, оно што јесмо и одредили пут којим ћемо и у будућности ићи.

cerski mars 2

Као и претходне четири године дужи одмори су у поцерским селима Варна и Волујац. Дуж целог пута обезбеђено је освежење за све учеснике и посна храна, а целим путем колону прати више аутомобила, служба обезбеђења и полиција.

У сваком селу налазе се пунктови са водом које, већ традиционално, организују српски домаћини из Поцерине.

За све учеснике марша обезбеђени су доручак у Варни, ручак на Текеришу, као и превоз од Цера до Шапца по окончаном маршу.

МЛАДОСТИ, ПРОБУДИ СЕ, СРБИЈА ЗОВЕ !!!

Позивамо све учеснике да се пријаве најкасније до 8. АВГУСТА на овај профил ФЕЈСБУК – Ц Е Р С К И М А Р Ш телефон: 065/437-4921 или фиксни телефон 015-351-145.

Јер, КО АКО НЕ МИ, КАД АКО НЕ САД!

Извор: ФЕЈСБУК – Ц Е Р С К И М А Р ШСРБИН.ИНФО