Прочитај ми чланак

ФУДБАЛ: На стадиону је одјекивало „Убиј Србина!“

0

Nikolic pogodjen u glavu

„Навијачи” у Тирани све су прексиноћ рекли страшном, ужасном, узнемирујућом поруком („Крај утакмице биће и крај ваших живота, ми нисмо Словени, ми смо Албанци”) у квалификацијама за Лигу Европе (Кукеши – Легија, резултат 1:2 до тренутка када је главни арбитар, после повреде гостујућег првотимца Дуде, означио прекид и послао играче обе екипе у свлачионицу). Имали су они, додуше, још „понешто” да кажу и на загревању, када је са трибина одјекивало „Убиј, убиј Србина!”

Како ли је било те проблематичне вечери једином Србину, присутном на терену стадиона „Ћемал „Стафа”? Телефони раде, „Спорт” зове Немању Николића (двојно држављанство, репрезентативац Мађарске), стрелца првог гола у главном граду Албаније…

– Добар дан – огласио се Николић.

Шта се, заправо, дешавало у Тирани?

– Свашта. Ма, Дивљи Запад.

Појасните?

– Извињавам се…

Зашто се извињавате?

– Руководство Легије забранило је играчима да дају изјаве.

Ви нисте обичан играч, ви сте голгетер?

– И голгетер је добио фластер – насмејао се Николић.

До када нема приче?

– Кад УЕФА саопшти одлуку, онда можемо нашироко и надугачко.

Вратили сте се у Варшаву чартер летом?

– У три сата иза поноћи.

На аеродрому су чекале ТВ екипе?

– Нема повлашћених, за све исто важи: без коментара – закључио је Немања Николић.

Управо ка Николићу су, протеклог четвртка, најпре полетеле десетине пластичних флаша напуњених ледом, било је то после његовог поготка за 1:0, када је у слављеничком трку, хитајући у сусрет присталицама Легије морао да прође поред навијача Кукешија… Рука на устима. Гол по гол. Други за Легију – сигнал да полете и каменице са трибина, једна од њих погодила је Дуду у главу… Прекид! А, после прекида… Бура се, по сазнањима „Спорта”, брзо стишала, играчи варшавског клуба су без проблема напустили Тирану.

Легија се извукла из усијаног обруча, како ли ће српска репрезентација да прође против Албаније у Елбасану? То је питање свих питања. За осми октобар, 2015. године.

(Вечерње Новости)