Прочитај ми чланак

СИНДИКАТ ПОЛИЦИЈЕ: Aпел за помоћ Србима који су у затвору у Осијеку

0

zatvor robijas 9

Синдикат запослених полиције данас је у допису премијеру, Влади Србије и Министарству иностраних послова апеловао да се помогне држављанима Србије који су већ више од годину дана у истражном затвору у Осијеку.

Држављанин Србије Стева Пантић са још десетак Срба је у истражном затвору у Осијеку, а у писму Пантића, упућеном јавности преко породице, наводи се да им се крше основна људска права која су загарантована законима и Међународним конвенцијама.  

У писму се наводи да су Стево Пантић и још десетак Срба ухапшени због наводног злочина у месту Трпиње, да се више од годину дана налазе у притвору, иако још није подигнута оптужница, наводи се у саопштењу тог синдиката.

Њима је такође Република Хрватска доделила хрватске адвокате по службеној дужности који за годину дана нису ништа предузели за њихову одбрану, наводи се у саопштењу и додаје да ти адвокати по службеној дужности „уцењују породице затворених Срба да нема ништа од адвоката уколико им не плате унапред за заступање својих чланова породице“.

Синдикат запослених полиције је упутио хитан апел да се држава Србија ангажује, а поготово Министарство унутрашњих послова, омогући српским држављанима сву потребну помоћ и да дипломатским активностима између држава Србије и Хрватске овај проблем реши у интересу својих држављана и омогући им сва загарантована људска права.

Руководство синдиката позвало је и све медије у Србији да подрже апел Синдиката запослених полиције како би се помогло држављанима Србије у поштовању људских права.

Извор: Танјуг