• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • ИТАЛИЈАНИ ЗБОГ СРБА ОСУЛИ ПАЉБУ: Војводина катастрофално понизила Сампу, ово је права лекција!
Прочитај ми чланак

ИТАЛИЈАНИ ЗБОГ СРБА ОСУЛИ ПАЉБУ: Војводина катастрофално понизила Сампу, ово је права лекција!

0

fk vojvodina radost fudbal t

Фудбалери Сампдорије све су могли да очекују, али да у Италији буду поражени и скроз надиграни од стране Војводине (0:4), то заиста нису замишљали ни у лудилу.

Новосађани су се прошетали Торином, а тамошњи медији нису трошили време, већ су екипу са „Марасија“ ставили на стуб срама после страшног пораза у првом мечу треће рунде квалификација за Лигу Европе.

Новинари „Ла Газета дело Спорта“ у први план су ставили Војводину и страх тренера Сампе Валтера Зенге који је непрестано наглашавао да његов тим игра тек прву утакмицу ове сезоне у Европи.

„Сампдорија је сада више од једног корака далеко од групне фазе Лиге Европе. Очитана јој је лекција од стране Војводине, екипе на коју је Вујадин Бошков утицао и као играч и као тренер. Зенга је није могао да пређе преко тога што му фудбалери нису физички спремни, било је и неколико повреда, али сада нема више времена за размишљање, јер је наде све мање“, пише „Ла Газета дело Спорт“.

„Фудбал Италија“ победу Војводине од 4:0 наводи као понижавање Сампдорије, а да притом Новосађани нису били ни комплетни.

„Сампдорија је са 4:0 понижена од Војводине на свом терену. Валтер Зенга није странац у српском фудбалу, освојио је са Црвеном звездом титулу, али је ово било вероватно нешто најгоре што је могло да му се деси на старту европске турнеје. Екипа из Новог Сада још није могла да рачуна на Миљана Мрдаковића, док је Нино Пекарић био довољно спреман да почетак меча гледа са клупе“, наводи „Фудбал Италија“.

„Коријере дела сера“ победу Воше види као „веома јак ударац“, како је и сам Зенга навео, а „Ла Стампа“ без оклевања дешавања у Торину назива „правом катастрофом која хитно мора да се заборави“, те да су гостујући играчи „луцидним потезима стављали на муке противника долазећи врло лако до гола.

Извор: Блиц Спорт