Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Подржаво захтеве српских сељака

0

poljoprivrednik seljak

Влада Србије намерава да немачкој компанији „Тенис“, која се бави производњом свињског меса, да у дугорочни закуп на десетине хиљада хектара државне земље. Поводом ових најава, у Зрењанину и околини је било неколико скупова незадовољних земљорадника. Скупови су били у Сечњу, Кикинди и Зрењанину и на сваком закључак је био исти: НЕ ДАМ ЗЕМЉУ СТРАНЦИМА!

Једно од основних програмских начела Српског покрета Двери и посебна тачка Новог народног договора је да природна и привредна богатства остану у нашим рукама, јер је то услов наше економске обнове. У потпуности подржавамо земљораднике да они обрађују државну земљу и мислимо да је то једино исправно решење.

Доста је било политике у којој су фаворизоване стране компаније. Време је за политику, у којој ће српски привредник и пољопривредник бити на првом месту.

Од локалних власти, а пре свега од градског већника за пољопривреду, тражимо да се огласе о овом важном питању.

Тражимо да Министарство пољопривреде упознају са ставовима земљорадника из наше општине и тако покажу да им је заиста стало до развоја пољопривреде.

Тражимо да локална власт стане иза својих суграђана и да се не крије иза одлука Владе и Министарства пољопривреде.

Ако будемо обрађивали туђу земљу и узгајали туђе свиње, нећемо бити ништа друго, него јефтина радна снага. Српски домаћин на такву улогу никада неће пристати!

(Инфо служба Двери Зрењанин)