Прочитај ми чланак

ДСС: „ЗЛАТИБОРСКА АФЕРА“ – ,,Кадија те тужи, кадија ти суди“

0

dss srbija

На захтеве да заустави пљачку поништавањем свог решења о бесплатној предаји приватној фирми у власништво државног земљишта огромне вредности на Златибору, министарка др Зорана Михајловић је одговорила формирањем радне групе за испитивање случаја у којем је кључни актер. По систему „кадија те тужи, кадија ти суди“.

Није никакво чудо да је Михајловићкина радна група, казнена експедиција утврдила да незаконитости треба да се траже само у раду општине Чајетина која штити државну имовину и јавни интерес, а не и међу онима који државу штете.

Демократска странка Србије још једном позива председника Владе Александра Вучића да смени министарку Зорану Михајловић, а министра унутрашњих послова и Републичког јавног тужиоца да предузму мере из својих надлежности на расветљавању ове афере. „Афера Златибор“ треба да се истера на чистац, не сме да траје само неколико дана и се заборави, а одлука о власништву на земљишту препусти дугогодишњем доказивању пред непоузданим и често пристрасним судовима.

vucic mas

Влада да не поставља Волфрама Маса за саветника

Да Александар Вучић није већ довео Тонија Блера да саветује Владу Србије, вест о томе да ће његов специјални саветник од септембра бити и Волфрам Мас, бивши немачки амбасадор у Србији, звучала би невероватно.

После Блеровог ангажовања и потпуне радикализације подаништва српске Владе према Берлину и Вашингтону више ништа није немогуће. Ништа што је на штету и срамоту Србије.

Док се као амбасадор у Србији бавио политичким сплеткарењем и служио као пример недоличног понашања страног дипломате према земљи која му је указала гостопримство, Мас је износио ставове чију ће уградњу у српску политичку праксу да саветује. Три су кључна става Волфрама Маса:

– питање чланства Србије у а НАТО није “да ли” него “када”,
– „модел две Немачке“ треба да се примени на Србију и Косово и
– Срби морају да објасне својој деци да је бомбардовање Србије 1999. било исправно, као што је то био случај са савезнички бомбардовањем нацистичке Немачке у Другом светском рату.

Демократска странка Србије упозорава Владу да не поставља Волфрама Маса за саветника. У случају да он дефинитивно буде ангажован, председник Владе Србије ће показати да се са Масовим скандалозним ставовима слаже, али да му је само потребан савет како да их спроведе.

(ДСС)