Прочитај ми чланак

ПРЕОБРAЖЕЊЕ: Тајна вечера шокирала СПС

0

Ивица Дачић је речима “чорба се охладила” најавио најужем кругу људи да ће руководство СПС бити изабрано око Преображења, 19. августа.

Лидер социјалиста дуго очекивану вест објавио је на прослави 25 година СПС, на коју је, за разлику од ранијих година, позвано свега тридесетак пробраних чланова партије.

Како “Блиц” сазнаје, Дачић том приликом није говорио о персоналним решењима, али је и сама најава да ће се коначно изабрати руководство била шок за окупљене јер први човек партије одлаже да преломи већ скоро осам месеци.

Уместо политичких порука, на годишњицу странке атмосфера на трећем спрату зграде СПС на београдском Студентском тргу била је опуштена.

Видно расположен лидер СПС током ручка питао је шефицу посланичке групе СПС Дијану Вукомановић “колико је озбиљна њена веза са Aлександром Пожгајем” (из ријалити емисије “Парови”). Иначе, Пожгај је раније био службеник у СПС.

Прасићи стигли из Aранђеловца

Дачић се на прослави похвалио да се лично побринуо за храну.
– Наручио сам прасетину из Aранђеловца, из ресторана специјализованог за ловце и служење дивљачи. Ја сам платио, а печење је било џабе – рекао је Дачић.
Уз прасетину ишла је и купус салата.

– Знате шта, ја кад сам дошла и постала функционерка, ја сам мислила да мени следује педикир, маникир, кола, возач, али мени је Бацко (Дејан Бацковић, директор СПС) доделио Пожгаја – одговорила је Вукомановићева.

На то је Дачић шаљиво додао:

– Доказ да се СПС реформисао јесте и то да је Дијана прешла на млађе!

Ипак, најкраћих рукава међу пробранима је остао доскорашњи заменик председника Жарко Обрадовић.

Док је Дачић каснио, Обрадовић је глумио домаћина скупа. У мајици, дочекивао је госте, распоређивао, најављивао “ево га, стиже шеф”, све је деловало као да ће послужити и печење. Док је показивао партијску пожртвованост, сви позвани су сели тако да на крају Обрадовић није могао да заузме место ближе Дачићу.

На окупљању није био Миомир Премовић, који се годинама не одваја од Дачића, а Обрадовић од Премовића. Поглед са Дачића није скидао Обрадовићев и Премовићев пулен Ђорђе Чабаркапа, који се нада месту председника Извршног одбора. Због старих заслуга веће шансе од њега има Бацковић.

Међу одабранима били су и Влада Заграђанин и Дејан Раденковић, како се незванично наводи, будући носиоци највиших функција у странци.

На окупљање оправдано нису били позвани Милутин Мркоњић и Бранко Ружић јер нису били у Београду. Ружић је тог дана поставио честитку СПС-у на Фејсбуку и покупио највише лајкова.

Припрема за изборе у децембру

Један од високих функционера СПС објашњава да је Дачић помињао избор руководства на Преображење јер у томе види симболику.

– То је симбол промена и у партији, а можда и држави. Како се све чешће помињу избори у децембру, намера је да се пре тога заврши избор органа, направи велика прослава у Aрени и да то уједно буде и почетак кампање – каже један функционер СПС за „Блиц“.

Извор: Блиц Онлине