Прочитај ми чланак

Почињу јубиларне 10. Летње духовне вечери у Чачку!

0

letnje-duhovne-veceri-cacak

Сваке недеље у августу биће уприличене јубиларне, 10. Летње духовне вечери у Чачку у организацији издавачке куће „Catena mundi” и Двери. Отварање је предвиђено за недељу, 2. август у 20 часова.

Тема је шесто и коначно издање сада већ култне књиге проф. др Мила Ломпара „Дух самопорицања” у издању издавачке куће „Catena mundi”, а на трибини ће поред аутора говорити др Санда Рашковић Ивић и Бошко Обрадовић. Вечери  се одржавају у  дворишту КУД „Абрашевић” у Чачку (Рајићева 3, преко пута Општине), а у случају кише програм ће бити одржан у сали скупштине града Чачка.

Летње духовне вечери су традиционална културна манифестација у организацији Двери, која се у летњим месецима одржава на отвореном простору у строгом центру Чачка већ 10 година. До сада је одржано више десетина различитих програма: трибина, промоција, пројекција филмова, концерата, округлих столова… Гости Летњих духовних вечери у Чачку су најпознатији српски духовници, интелектуалци, књижевници, публицисти, уметници…

Идејни творац Летњих духовних вечери у Чачку је Бошко Обрадовић, а програм реализује Организациони одбор Повереништва Двери у Чачку. Од 2013. године суорганизатор Летњих духовних вечери је и издавачка кућа „Catena mundiˮ из Београда, која се бави издаваштвом духовне и националне литературе.

Информативна служба Повереништва Покрета Двери у Чачку

letnje-duhovne-veceri