• Почетна
  • СВЕТ
  • Овај човек је објаснио како да освојите „СЕДМИЦУ“ на лотоу! (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Овај човек је објаснио како да освојите „СЕДМИЦУ“ на лотоу! (ВИДЕО)

0

daren

Британац Дарен Браун је у телевизијској емисији која је ишла кад и извлачење лото бројева погодио добитну комбинацију и пре званичних резултата

Своје предвиђање Браун је записао неколико сати пре самог извлачења, а онда их је окренуо ка камерама. Браунове лоптице показивале су добитну комбинацију 2, 11, 23, 28, 35 и 39.

Овај невероватан подухват је британској публици презентован у директном преносу из малог студија Канала 4, а извлачење на телевизији ББЦ ишло је, такође уживо, на великом телевизору.

На тај начин избегнута је оптужба да је извлачење заправо снимљено. Такође, Браун, телевизор и лоптице били су у истом кадру све време.

Поводом овог скандала у Британији се повела полемика како је он успео да погоди бројеве који ће бити извучени.

Развиле су се многе теорије о томе како је погодио бројеве. Једна од најреалнијих била је да је Браун гледао бројеве преко линка ББЦ-ја, што му је давало неколико тренутака “предности” да запише праве бројеве.

У питању је трик односно Браун је замењивао лоптице док их је окретао, а имао је и помоћ свог асистента.

Након емисије илузиониста се огласио рекавши да је његова метода базирана на старом трику при чему је група људи на сеоском сајму успевала да погоди тачну тежину вола, када се из групе мишљења извукао просек.

Браун је тако позвао 24 особе које су написале своја предвиђања. Све претпоставке за сваки број подељене су са 24 како би се добио просек. Први пут су погодили само један број. Други пут су успели да погоде три броја, а трећи пут четири. До почетка извлачења усавршили су своју технику до нивоа када могу да погоде свих шест бројева.

Илузиониста је рекао како је то успео да изведе због теорије “мишљења већине“, која сугерише да велика група људи може да погоди тачне податке као просек свих изнетих мишљења. Није, наравно, пропустио да дода да метода неће “упалити” ако људе мотивише жеља за новцем.

Његову теорију математичари су глатко отписали. Они су навели да постоји разлика између погађања тежине вола, што је врло изгледно с обзиром на то да животињу видите пред собом, и погађања лото бројева, што је у принципу немогуће.

– Јасно је да се ради о продавању магле – рекао је један професор са Кембриџа.

(Телеграф.рс)