• Почетна
  • ДРУШТВО
  • НАТО АКТИВИСТИ „УДАРИЛИ“ НА РУСКОГ АМБАСАДОРА: Даље руке од нас и срећан ти пут!
Прочитај ми чланак

НАТО АКТИВИСТИ „УДАРИЛИ“ НА РУСКОГ АМБАСАДОРА: Даље руке од нас и срећан ти пут!

0

Bilbord-Nesterenko protiv ruskog ambasadora
Поздрав одлазећем амбасадору Руске федерације Андреју Нестеренку, дошао је и на неуобичајен начин од, за сада анонимног, наручиоца билборда који је данас освануо у Подгорици.

На бијелој позадини билборда стоји уочљив текст на руском језику:

„Поштовани господине Нестеренко, Хвала вам на препорукама за чланство у НАТО. Поручујемо вам: даље руке од нас. Предлажемо да се одморите на нашим обалама и срећан вам пут“

На билборду стоји још и „јул 2015.“ а као потписник „Суверена Црна Гора“.

Ово није први пут да анонимни потписник билбордима упућује поруку грађанима Руске федерације. Подсјетимо на случај срамних билборда, који је носио сличан потпис „Црногорске патриоте”, када су се појавили у Подгорици и брзо били уклоњени, пошто су постали мета љутих грађана Главног града.

Антируски билборд у ПГ Билборд за Нестеренка: Даље руке од нас и срећан ти пут!

На једном од њих немаштовити приређивач је поручио кроз комбинацију слика и ријечи: „Боље банана у руци, него руска чизма за вратом”.

Antiruski-bilbord-u-PG
“Црногорске патриоте“ су на другом билборду, краћом ретроспективом приватизације, закључили да нам „Руси никада нијесу били пријатељи”.

Сви медији у региону и Русији су пренијели ову поруку, згражавајући се над степеном ријешености „анонимног“ постављача, да утиче на погоршање односа са Руском федерацијом.

Као најбољи одговор, појавили су се плакати Мировног покрета „Не у рат-не у НАТО”, који је у посебној форми добио чак и замјеник главнокомандујућег НАТО савеза, приликом гостовања Црној Гори.

poster-majmuni nato

Биће занимљиво пропратити реакције јавности овог пута, што ће свакако зависити и од правог утиска који је одлазећи амбасадор Руске федерације оставио у Црној Гори и међу њеним грађанима.

Извор: in4s.net