Прочитај ми чланак

ЦРНА ГОРА: Крах НАТО кампање очајнички поправљају лажним истраживањима

0

ne-u-nato-ruka

Мировни покрет ”Не у рат – не у НАТО” је реаговао поводом последње анкете чији су наручиоци амбасада САД и пар НАТО организација, а која наводно показује ”вртоглав” пораст НАТО подршке.

У саопштењу се истиче да је функција оваквих ”истраживања” дефинисана још 2012. године кад су се поједини НАТО агенти у Црној Гори појавили са ”идејом” да референдум неће бити потребан ако ”релевантна” истраживања покажу да је проценат подршке довољно висок.

Преносимо саопштење мировног покрета ”Не у рат – не у НАТО” у цјелини, а које потписује Гојко Раичевић, предсједник Мировног покрета.

*****

Како је режимска кампања за НАТО доживјела поптпуни фијаско, те зато већи број политичара из владајуће гарнитуре хорски инсистира да се одлука о НАТО-у донесе у парламенту, примјетна је ”поплава” истраживања јавног мњења која је у функцији легитимисања тог чина. Уколико се присјетимо да су неки НАТО агенти још од 2012. године тврдили да референдум о НАТО-у неће бити потребан уколико ”релевантна” истраживања јавног мњења покажу одговарајућу подршку, онда је потпуно јасно шта се дешава. По овом, последњем, ”истраживању” чији су наручиоци пар НАТО субјеката и амбасада САД, види се управо оно што је најављено – наводно ”вртоглави” раст НАТО подршке.

Слично је и у сфери расподјеле политичког утицаја. Ово НАТО истраживање, зачудо, показује још једну важно обиљежје – падају, малтене нестају све странке и субјекти који се противе НАТО-у, а разгоропађено расту они који су прећутно или директно за НАТО. Како кажу одређени познаваоци локалног политичког мешетарења, оваквих анкета ће бити све више у наредном периоду, а у њима ће се, уз незнатне варијације као мамац за наивне, само потврђивати успостављени тренд – да подршак НАТО-у расте. Силом, преко ЦЕДЕМ-ових анкета, ако већ неће ”милом”. А то да неће и не може ”милом”, ваљда је јесно и након афере ”Депеша” у којој је очигледно приказан инжењеринг Владе и наводно независних истраживања јавног мњења у циљу подизања процената подражаваоца злочиначке НАТО организације.

Стога, мировни покрет ”Не у рат – не у НАТО” вјерује да нико од ”прозваних” субјеката у овим анкетама неће насјести на очигледну обману, те да ће то третирати на само један могући начин – као кампању Мила Ђукановића и његових сателитских организација у циљу стварања неофеудалног НАТО господарства. Сви који ову ”прозивку” доживе озбиљно, потпуно је јасно да су узели активно учешће у про НАТО кампањи.

Извор: in4s.net