Прочитај ми чланак

Александар Ђенић (СКОЈ) – Јосип Броз Тито је издао комунистичку идеју! (Видео)

0

tesa tesanovic aleksandar djenic

Друг Александар Ђенић, први секретар Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) у овој емисији ће говорити о различитим темама. Сазнаћете његов став о совјетском лидеру Јосифу Висарионовичу Стаљину и о доживотном председнику СФРЈ Јосипу Брозу Титу, о четничком покрету и о рехабилитацији Драже Михаиловића, о другом светском рату у Европи и у Југославији, о левим скретањима партизанског покрета.

Сазнаћете више и о томе да ли је Јосип Броз Тито издао комунистичку идеју уз помоћ Запада и о томе ко је крив за распад СФРЈ. Да ли у Србији данас постоје левичарске странке и какво је њихово мишљење о Социјалистичкој партији Србије и Покрету социјалиста? Како оцењују политику коју води Александар Вучић на челу Владе Србије и шта мисле о путу Србије према Европској унији и НАТО пакту?

Да ли је модерна левица одустала од класне борбе? Какав је њихов став о тренутној ситуацији у Украјини? Шта комунистички покрети у свету мисле о једностраном проглашењу независности Косова? Какав је став СКОЈ-а о питању легализације марихуане и легализације проституције? Зашто се они залажу за бесплатно образовање за све младе људе? Да ли је у будућности могућ препород комунизма?

(Србин.инфо)