Прочитај ми чланак

НА ЖЕЛЕЗНИЧКОЈ СТАНИЦИ Хрвати пребили младића само зато што је Србин!

0

janko-gasic-srbin koji-je-pretucen-u-hrvatskoj_f

Хулигани са бејзбол палицама на железничкој станици у Загребу улетели су у воз и претукли Ј. Г. (21) из Силбаша, који је крвав и са тешким повредама путовао до Словеније.

Не знам колико је још момака добило батине, јер сам био у шоку и све ме је болело. Нисам могао да се померам и једва сам говорио, прича Ј. Г.

– Био сам поспан, јер је било јутро. Воз се зауставио на железничкој станци у Загребу. Видео сам групу момака који су у рукама држали бејзбол палице. Улетели су у воз и псовали нам мајку српску. Ударали су млађе. Старије нису дирали. Тукли су ме песницама и палицама како по глави, тако и по целом телу. Успео сам да видим да су тукли још једног момка из Руме. Трајало је као читаву вечност… Ођедном је неко повикао: „Полиција“ и сви су се разбежали – каже Ј. Г., који није желео да се његово име помиње у новинама страхујући за своју безбедност.

МУП Хрватске: Одбили су лечење

У загребачкој Полицијској управи нам је речено да су полицијски службеници запримили дојаву и на железничкој станици затекли два србијанска држављанина старости 21 и 28 година, који су изјавили да их је физички напало више особа. Они су, како кажу у загребачкој Полицијској управи, одбили лекарску помоћ наставивши путовање возом за Љубљану.

Каже да су поједини момци носили обележја са натписима „Бад Блуе Боyс“, по коме су препознатљиви навијачи загребачког Динама, и да му није јасно из ког разлога су тукли момке у возу.

– Не знам колико је још момака добило батина, јер сам био у шоку и све ме је болело. Нисам могао да се померам и једва сам говорио – прича Ј. Г.

Каже да не зна ко је звао полицију, али да је припадник полиције разговарао с њим и узео му податке.

– Полицајац ме је питао да ли ми треба лекарска помоћ и одговорио сам му да он закључи на основу тога како изгледам, јер сам крварио. Међутим, добио је позив да дође у оближњи парк, где се такође догодио инцидент у ком су учествовали навијачи. Полицајац ме је напустио, а воз је наставио пут и остао сам у њему. Када сам дошао у Словенију, отац ме је чекао на станици. Како сам изашао из воза, кренуо сам да повраћам крв. Пребацили су ме у љубљанску болницу, где ми је указана лекарска помоћ. Након два дана затражио сам да дођем у Клинички центар Војводине – каже Ј. Г.

Лечење у Љубљани га је коштало 2.500 евра, а у Клиничком центру Војводине до јуче су му рађене три ласерске операције на оку, јер му је од силине удараца пукла мрежњача. Има седам копчи испод ока.

– Просто ми није јасно зашто ми није указана лекарска помоћ, јер сам био сав крвав и изубијан – каже Ј. Г.

У Министарству спољних послова Србије сазнајемо да је наша амбасада поводом инцидента упутила ноту Министарству спољних и европских послова Републике Хрватске, са захтевом за хитну доставу свих релевантних података о овом догађају укључујући и информације о предузетим мерама за утврђивање идентитета и одговорности починилаца.

Aмбасада је затражила појашњење разлога због којих повређеном није одмах указана неопходна лекарска помоћ.

Извор: Блиц Онлине