Прочитај ми чланак

ДСС: Запослени у Србији остају без посла по налогу ММФ

0

dss-srpska zastava 6

Влада Србије је Предлогом Закона о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору још једном испољила некомпетентност, неспособност и потпуну потчињеност Међународном монетарном фонду.

Закон којим се уређује отпуштање радника запослених у здравству, просвети, културним установама, полицији, Војсци Србије и другим деловима система државних органа доноси се без икакве претходне анализе да ли уопште постоји у целокупном систему вишак радника. Посебно је спорно што ће, у пракси, партијска припадност бити једини критеријум за одређивање ко је вишак и ко ће од запослених да се нађе на улици.

Да ради искључиво по налогу ММФ-а, признала је и сама Влада у прилогу Предлогу закона достављеног Скупштини. У том документу, постављајући сама себи питање „зашто је доношење Закона најбољи начин за решавање проблема?“ , Влада је дала трагикомичан одговор: „Неопходно је доношење овог закона због потписаног аранжмана са ММФ-ом који предвиђа смањење броја запослених за по 5% годишње у наредном трогодишњем периоду“. Дакле, Влада је одговорила да не зна да ли вишка има, али је ММФ наредио да га има, па ће га наћи.

Грађанима Србије нису потребни овакви накарадни закони какве Влада предлаже да се донесу, и то по хитном поступку, већ им је потребно да се освесте, схвате да су преварени и да „по хитном поступку“ демонстрирају неповерење актуелној власти.

Извор: ДСС, Србин.инфо