Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Подржавамо Владу Србије да коначно спроведе наш програм

0

dveri srpska zastava

Српски покрет Двери поздравља најаву доношења Закона о испитивању порекла имовине до краја септембра, као остварење једне од кључних програмских одредница Покрета Двери од нашег уласка у политику 2011. године.

У Србији не може доћи до остварења социјалне правде док се не испита порекло имовине свих политичара, криминалаца и тајкуна од 1989. године до данас и док свима онима који су своју имовину стекли кршењем закона и политичким привилегијама – та имовина не буде одузета и враћена у посед државе Србије.

Постављамо питање зашто је Влади Србије требало три године да се одлучи на овај корак, кад је свима и пре три године било више него јасно да је немогуће са платом од 50.000 имати порше?

Да ли је могуће да тајкуни још нису измирили пореске дугове према држави и ко им то у овој власти омогућава?

Такође постављамо питање како је могуће да после три године власти СНС и СПС није завршен нити један судски поступак против осумњичених за корупцију? Довољно је напоменути да се у затворима Србије на основу правоснажне пресуде на вишегодишњој робији данас не налази нити један политичар, тајкун или криминалац који је опљачкао Србију у претходних 25 година. Ко чува лопове, ко спречава брза и ефикасна суђења, ко и даље пљачка Србију и живи на грбачи сиромашног народа?

Због свега тога изражавамо отворену сумњу да и најављени Закон о пореклу имовине може бити само маркетиншки трик ове власти који служи за замајавање грађана јер никада неће заживети у пракси. Превише је за ове три године било лажних предизборнх обећања и медијских представа од којих нисмо видели никакву корист за народ и државу.

У супротном, истинско испитивање порекла имовине свих политичара, тајкуна и криминалаца у Србији имаће максималну подршку Српског покрета Двери.

Информативна служба Српског покрета Двери