• Почетна
  • СВЕТ
  • НЕЋЕ ИХ: Широм Немачке напади на (муслиманске) мигранте
Прочитај ми чланак

НЕЋЕ ИХ: Широм Немачке напади на (муслиманске) мигранте

0

protesti protiv azilanata nemacka 0

Млади Немци, међу коjима су биле и две жене, напали су камењем азилантски дом у Зангерхаузену у Саксониjи-Aнхлат, при чему jе jедан од нападача, изгледа, поздрављао нацистичким поздравом „Хаjл Хитлер“, преносе данас немачки медиjи.

Против нападача, коjи су и узвикивали пароле мржње према странцима, исламским мигрантима, покренут jе поступак, преносе медиjи и наводе да су и пре неколико дана у Халберштату, у истоj покраjини, млади бацали камење на jедан азилантски дом и на сараднике Црвеног крста, при чему jе jедна 20-годишња девоjка повређена. 

Исламски мигранти су били мета напада младих Немаца у Хамбургу, Бону, Дрездену, Mинстеру, Mанхаjму, Штутгарту, Инголштату, Нирнбергу и другим немачким градовима, преносе медиjи.

Питање смештаjа азиланата покреће озбиљне политичке дискусиjе, пошто се Немци често противе да се у њиховоj близини настане избеглице у чиjим домовима jе у овоj години, како преносе медиjи, избило наjмање десет пожара.

У лавини исламских миграната коjа се ове године сручила на Немачку, политичари, пре свега указуjу на оне са Балкана, тражећи да се одмах депортуjу назад, пошто у балканским земљама нема ни рата ни политичког прогона.

Oвих дана jе лидер Хришћанско-социjалне униjе и председник баварске владе Хорст Зехофер захтевао „ригорозне мере“ како би се смањио броj азиланата из Jугоистоцне Eвропе и рекао да чак 40 одсто подносилаца захтева долази са Западног Балкана.

„Tако више не иде“, рекао jе Зехофер, додаjући да jе броj одобрених захтева jеднак нули и захтевао ригорозне мере како би се спрецио долазак азиланата.

Извор: Tанјуг