Прочитај ми чланак

ОПСАДА ГРАДА: Бакира Изетбеговића у Београду чува 1.000 полицајаца и рониоца!

0
zandarmerija02rasfoto-robert-getel_f

Фото: Р.Гетел – Ројтерс

За безбедност чланова Председништва БиХ који ће у среду бити у посети Србији бринуће 1.000 полицајаца у униформи и цивилу, сазнаје “Блиц”.

Бакир Изетбеговић, Младен Иванић и Драган Човић долазе на позив српског премијера Aлександра Вучића, након што је брутално нападнут 11. јула у Сребреници.

Састанак ће највероватније бити одржан у Карађорђеву.

Како Блиц сазнаје, очекује се да ће данас у Београд зарад припрема стићи и припадници босанске Државне агенције за истраге и заштиту (СИПA) који ће имати састанак са припадницима МУП-а и БИA.

Након тог састанка биће разрађена и траса кретања гостију из Сарајева.

Дуж трасе којом буде ишла колона аутомобила, биће затваране и отваране улице сходно њиховом кретању, а свуда ће бити постављене и саобраћајне патроле.

Aутомобил са делегацијом Председништва БиХ пратиће и три возила са најискуснијим припадницима Управе за обезбеђење важних личности.

Околина Карађорђева биће практично под опсадом, а чак ће Дунавом патролирати речна полиција и рониоци Жандармерије, рекао је извор „Блица“.

Околина Карађорђева биће под опсадом, а чак ће Дунавом патролирати речна полиција и Жандармерија.

Министар полиције Небојша Стефановић јуче није желео да коментарише сазнања „Блица“ о конкретним мерама обезбеђења.

„Они ће од тренутка уласка до тренутка изласка из Србије бити апсолутно безбедни и неће им фалити длака са главе. Обавеза полиције је да им гарантује сигурност и уверен сам да у Србији неће доживети ништа слично ономе што се догодило премијеру Вучићу у Поточарима, рекао је Стефановић за “Блиц”.

Подсетимо, Aлександар Вучић је на комеморацији сребреничким жртвама нападнут, а у истрази коју води Тужилаштво БиХ засад још нико није ухапшен.

Извор: Блиц Онлине