Прочитај ми чланак

ОД 24. АВГУСТА У СРБИЈИ СА ТАБЛИЦАМА КОСОВА; Косметски Шиптари 90 дана у осталом делу Србије

0

siptarske tablice-01

Представник шиптарско-окупаторске делегације у преговорима Приштина – Србија, Рахим Пацоли, говорио је о детаљима када и како ће шиптарски становници Космета моћи путовати у Србију. Он је за приштански „Зëри“ рекао да примена споразума о слободном кретању ће почети 24. августа.

Међутим, он је такође открио и детаље са каквим регистарским таблицама ће шиптарски грађани Косоваи Метохије моћи ућу у остали део Србије.

Према Пацолију, грађани косметски Шиптари ће улазити у Србију са оним регистарским таблицама са њиховим возилима, а у супротном уколико дође до промена таблица, осигурање неће бити важеће.

„Са тим таблицама ‘ТПЛ + (плус)’, које су укључене споразумом са Владом Србије, односно са оним таблицама које су овлаштене на аутомобилу и са онима ће путовати, што значи да их неће моћи мењати, а уколико до тога дође онда нема смисла споразум. Уколико дође до промене таблица онда осигурање не важи, а грађани су мењали таблице пре осигурања и плаћали једно осигурање“, рекао је Пацоли.

Он је такође открио и вријеме колико Шиптари са Космет могу боравити у Србији.

„За вријеме нисам сигуран, али свеукупно могу боравити 3 мјесеца у једној држави. Имплементација овог споразума се припрема да започне 24. августа“, рекао је Пацоли.

Извор: Инфо-КС.нет, СРБИН.ИНФО