Прочитај ми чланак

РУСКЕ ЖЕЛЕЗНИЦЕ ОДВЕЛЕ СРПСКУ ДЕЦУ У РУСИЈУ: Ученике задивила лепота Санкт-Петербурга (ФОТО)

0
RUSKE ŽELEZNICE srpska deca u rusiji

Фото: „RZD International“ Огранак у Републици Србији

Од 13. до 17. јула 2015. године група српских ученика боравила је у Санкт-Петербургу. Пут је организовала компанија «РЖД Интернешнл», која реализује пројекат изградње и реконструкције железничке инфраструктуре Србије.

У априлу 2015. године у 17 школа у граду Панчеву Републике Србије, компанија «РЖД Интернешнл», организовала је такмичење из познавања историје и културе Русије, на коме је учествовало око 300 ученика.

Од 19 победника на такмичењу формирана је група која је за време летњег распуста отпутовала у Санкт-Петербург на позив председника „РЖД“ о.а.д. В.И. Јакуњина. Током 5 дана деца су посетила храм Спаса-на-Крови, Исакијевску саборну цркву, Ермитаж, Петергоф, Музеј железничког саобраћаја на Варшавској железничкој станици, а погледали су и балет “Крцко Орашчић“ у Маријинском позоришту.

RUSKE ŽELEZNICE srpska deca u rusiji2

Фото: „RZD International“ Огранак у Републици Србији

Панораме града произвеле су на српске ученике незабораван утисак, а Бољшој дворац и Нижњиј парк с фонтанама у Петергофу задивили су их својом величанственошћу.

14. јула одржан је састанак гостију града на Неви са председником „РЖД“ о.а.д. В.И. Јакуњином. Они су посетили Дечију железницу, обишли зграду железничке станице Мале Октобарске железнице, возили се возом „Сказка“ у граду Пушкин.

RUSKE ŽELEZNICE srpska deca u rusiji3

Фото: „RZD International“ Огранак у Републици Србији

Српски гости су с радошћу поделили своје утиске о посети Северне престонице:

„Носим сјајне утиске са овог путовања, град је веома леп. Очекивао сам да видим прелеп град, али нисам ни замишљао да је толико леп!“, рекао је Петар Петровски, ученик ОШ „Гоце Делчев“ из Јабуке.

Ученица Исидора Мајкић, из ОШ „Свети Сава“ из Панчева, додаје:

„Све је просто предивно! За мене је част да будем овде! Хвала свима који су организовали ово путовање за нас! „

Компанија „РЖД Интернешнл“ реализује крупан хуманитарни програм у оквиру пројекта изградње и модернизације железничке инфраструктуре Србије. Посебно важан део представља пружање подршке образовним установама земље.

vladimir jakunjin srpska deca

Фото: „RZD International“ Огранак у Републици Србији

Владимир Јакуњин се састао са српским ученицима у Санкт-Петербургу

  14. јула одржан је састанак председника «РЖД“ о.а.д. В.И. Јакуњина са српским ученицима, који су у Санкт-Петербург допутовали на његов позив. Пут је организовала компанија «РЖД Интернешнл», која реализује пројекат изградње и реконструкције железничке инфраструктуре Србије.
 
 19 деце, победника на такмичењу из познавања руске историје и културе, посетило Дечију железницу Санкт-Петербурга. Ученици су обишли зграду железничке станице Мале Октобарске железнице. Посебан део програма, који је изазвао највеће интересовање, била је вожња возом „Сказка“ од станице  Купчино до станице Царскосељскаја (град Пушкин). Заједно са српским школарцима и њиховим пратиоцима, председник «РЖД“ о.а.д. В.И. Јакуњин је провео 30 минута у вожњи.

Испричао је гостима о железничком саобраћају и инфраструктури у Русији, поделио с њима занимљиве чињенице из железничке историје. На крају екскурзије сви гости су добили поклоне од Октобарске железнице за успомену.

Српски ученици су наредних дана посетили Ермитаж и Петергоф, ишли на екскурзију по рекама и каналима северне престонице, а посетили су и Музеј железничког саобраћаја на Варшавској железничкој станици.
 
Група деце је сачињена од победника такмичења из познавања руске историје и културе, које је организовала компанија „РЖД Интернешнл“ у априлу 2015. године у 17 школа у граду Панчеву (Република Србија), на коме је учествовало око 300 ученика.

Подршка образовних установа земље представља најважнији део крупног хуманитарног програма у оквиру пројекта изградње и модернизације железничке инфраструктуре Србије, који реализује компанија „РЖД Интернешнл“.

Извор: СРБИН.ИНФО, RZD International