• Почетна
  • ДРУШТВО
  • ПАТРИОТСКИ БЛОК ОДАО ПОЧАСТ руском цару Николају Другом Романову
Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКИ БЛОК ОДАО ПОЧАСТ руском цару Николају Другом Романову

0

Председница Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић, члан Главног одбора ДСС Владимир Добросављевић, уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић и представници покрета Двери Зоран Радојчић и Срђан Ного положили су у петак, 17. јула,  венац на споменика цару Николају II Романову, поводом годишњице убиства те руске царске породице.

Најмање што данас можемо да урадимо је да се сетимо цара Николаја и одамо му почаст, рекла је Рашковић Ивић и додао да је он, помажући Србију и српски народ, „изгубио царство, власт, главу и породицу“.

Недавно су и Руси ставили вето на британску резолуцију о Сребреници и још једном показали ко је пријатељ Србије.

Као што су Британци издали свог рођака Николаја, сада су хтели да издају своје савезнике у два светска рата, нагласила је Рашковић Ивић.

Вукадиновић је оценио да је убиство цара Николаја и његове породице апсолутни злочин и шта год неко мислио о Октобарској револуцији нема никога ко може да оправда тај злочин.

Тај догађај је један од преломних тачака у моралној историји човечанства и тај догађај се у Русији третира као угаони камен националног помирења, рекао је Вукадиновић.

То би, и у нашем случају, била добра порука како се превазилазе, без заборављања, историјске ране и како се чува историјско памћење, додао је он.

Радојичић је рекао да се Покрет Двери од почетка залаже за свеобухватну сарадњу са Русијом.

Наша је обавеза да се сада и на овом месту помолимо цару Николају да нам да снаге да се одупремо искушењима, рекао је Радојичић.

Извор: ДСС, Србин.инфо