Прочитај ми чланак

ПОКРЕНУТА ИНИЦИЈАТИВА за формирање Музеја геноцида над Србима

0

muzej genocida nad srbima.jpg
На фејсбуку је недавно покренута иницијатива за формирање Музеја геноцида над Србима – ради трајног сећања на жртве геноцида над српским народом.

dragan djogovic

О ОСНИВАЧУ ИНИЦИЈАТИВЕ:

Драган Ђоговић је бизнисмен, уметник, публициста, хуманитарац и активиста. Рођен у Сарајеву, српски држављанин. Живи од своје ране младости у дијаспори.

Иницијатива је посвећена домаћој и светској јавности ради откривања стравичне размере геноцида над српским народом током двадесетог века.

Оснивач и покретач иницијативе из српске дијаспоре Драган Ђоговић позива грађане да подрже акцију, јер српски народ, као један од најстрадалнијих у прошлом веку, још увек нема сталну изложбу и простор за Музеј жртава геноцида.

Ђоговић наводи да је велика срамота за Србију да не поседује овако један изразито важан меморијални Музеј и да држава Србија по свим принципима моралности и поштовања мора да стане иза својих жртава, а не да их игнорише.

– Садашњи такозвани „Музеј“, а који то није у правом смислу ријечи почео је институционално да функционише од јануара 1995. године, са с једиштем у Крагујевцу, а целокупна дјелатност, одвија се у Београду, где се налази и радни простор са смјешних 150 м2 на Тргу Николе Пашића бр. 11 – наводи даље Ђоговић и поручује:

„ Драги сународници и сви грађани добре воље у отаџбини и широм дијаспоре, придружите се овој иницијативи на фејсбуку и ширите је даље. Врло је важно да би ова иницијатива имала сврху и успјеха да се подржи у великом и значајном броју, јер се у данашње вријеме де факто суочавамо са организованим заташкавањем и прикривањем истине о размјерама геноцида над српским народом у двадесетом вијеку.

Лајкујте нашу страницу! Када наша страница окупи минимално неопходних десет хиљада чланова подршке, предаћемо законом реругисаним правним путем нашу иницијативу Влади Србије на њено усвајање.

Искажимо наше српске моралне и духовне вредности – вјерујем у вас, закључио је поруком Ђоговић у Скајп-телефонском разговору са редакцијом „Србин.инфо“.

Линк иницијативе на фејсбуку: Иницијатива за формирањем Музеја геноцида над Србима

Извор: СРБИН.ИНФО