Прочитај ми чланак

ПО НАЛОГУ ЗАПАДА: Oсуђени српски добровољци који су се вратили из Новорусије

0

novorusi vojna parada

БЕОГРАД – Десничарска организација Србска акција издала је данас саопштење у коме тврди да су њихови припадници који су били добровољци у Новорусији осуђени у Србији.

– Издајнички режим Вучића, Дачића и осталих поданика Ангеле Меркел, Тонија Блера и других крвавих НАТО злочинаца, као што се и најављивало, спровео је кривично гоњење и донео срамне осуђујуће пресуде против српских добровољаца – припадника оружаних снага Новорусије, који су заједно са руском браћом учествовали у борби против кијевске НАТО хунте. Међу осуђенима су и наши активисти који су се вратили са новоруског фронта, тако да овај удар издајничких власти на српску подршку Новорусији, истовремено представља и наставак режимске хајке на наш Покрет – каже се у саопштењу ове организације.

Подсећамо да је Србија раније увела кривична дела којима се кажњава учешће наших држављана у сукобима у иностранству као и организовање учешћа у рату у иностранству.

Према сазнањима Правде, до сада је осуђено укупно осам држављана Србије који су се вратили из Новорусије. Сви они су осуђени на по годину односно на годину и по затвора, односно од три до пет година условне казне. Сви осуђени су постигли договор са тужилаштвом о признању кривице у замену за условну пресуду.

– Режим који чини све не би ли србски народ заборавио бомбардовање НАТО злочинаца и који, својом пасивношћу према србофобији, гаји и подстиче све видове антисрбског екстремизма и тероризма на србској земљи, изнова показује да је спреман да неуморно извршава све налоге својих НАТО господара- додаје се у саопштењу Србске акције.

У Новорусији се још налази доста српских добровољаца. Према тврдњама Украјинаца Срби су најбројнији странци у редовима снага Новорусије. Украјинска телевизија недавно је емитовала прилог о српским добровољцима у ДНР и ЛНР.

Правда